Ziua Marinei va fi marcată, duminică, fără public. Cum se va desfășuraPentru al doilea an consecutiv, Ziua Marinei va fi marcată, duminică, fără public.

Sâmbătă, turiştii pot participa la ziua porţilor deschise din portul militar, însă doar cei care pot face dovada vaccinării a unui test negativ sau au trecut prin boală. Joi, a avut loc repetiţia generală.

Inclusiv repetiţia generală pentru Ziua Marinei s-a desfăşurat într-un spaţiu restricţionat: în Portul Militar Constanța şi nu pe faleza Cazinoului, cum se întâmplă de obicei.

Joi, marinarii militari pun cap la cap toate detaliile pentru bună desfăşurare a ceremoniei oficiale din data de 15 august, atunci când este sărbătorită Ziua Marinei. De menţionat este faptul că în Portul Militar publicul nu va avea acces. Aici se va desfăşura ceremonia oficială doar cu prezenţa autorităţilor.

Turiştii vor putea admira de la distanţă, de pe Faleza Cazinoului sau de pe plajele din nordul litoralului, navele şi aparatele de zbor.

Col. Corneliu Pavel, purtător de cuvânt al Forţelor Navale Române: „Navele militare vor ridica ancora în jurul orei 11 din faţa Cazinoului şi vor defila în faţa publicului de la Constanța până la Midia şi înapoi. Formaţia de nave va fi condusă de Fregata Mărăşeşti, cea mai mare navă de război construită vreodată în România, iar pe deasupra vor fi survolate de aeronave militare ale Forţelor Navale Române, Forţelor Aeriene, precum şi ale partenerilor britanici şi americani”.

Sâmbătă, pe 14 august, publicul poate participa la Ziua Porţilor Deschise în Portului Militar.

Lucian Alexandru, şef medical al Forţelor Navale: „Măsurile necesare pentru persoane peste 12 ani, una din cele trei: fie testarea PCR sau antigen, nu mai veche de 72 ore, certificate de vaccinare COVID sau adeverinţa care atestă trecerea prin boala în ultimele 180 zile. În spaţiile libere de pe uscat, respectiv dane şi intrarea în port, nu este nevoie. La bordul navelor se va purta mască, pentru că este un spaţiu cu acces limitat”.

Ziua Marinei Române este strâns legată de Sfânta Maria, ocrotitoarea marinarilor de pretutindeni.Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *