Vremea SCHIMBĂTOARE, în România, în următoarele 2 zile. Cum va fi regimul termicSURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: Dana BărăganGabriela Băncilă, director Meteorologie Operațională în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a declarat, astăzi, pentru Realitatea PLUS, că în următoarele ore trebuie să ne așteptăm la fenomene meteo mai puțin intense decât cele de ieri.

„Nici furtunile, nici disconfortul termic nu vor mai fi la intensitatea celor de ieri sau de zilele trecute”, a afirmat Gabriela Băncilă.

Directorul operațional al ANM a spus, în schimb, că „există posibilitatea că atenționarea Cod galben valabilă până mâine dimineață să fie dublată de unele atenționari nowcasting de tip cod portocaliu sau chiar roșu (fenomene meteo imediate, potențial periculoase – n.r.) dacă se va impune, dar semnalul este că acestea vor fi ceva mai reduse în intensitate comparatie cu ce s-a întâmplat zilele trecute”.

Ea a arătat, de asemenea, că regimul termic va fi unul mai blând, cu temperaturi de pană la 34, 35, maximum 36 de grade celsius astăzi și mâine. „Prin comparație cu zilele trecut acum, la mijlocul amiezii, oamenii resmit aerul mai puțin presant decât se întâmpla zilele trecute. Nu se poate vorbi însă de un confort termic (…)”, a mai spus Gabriela Băncilă.

Potrivit meteorologului, astăzi și mâine se vor menține temperaturile de 34-35 de grade. „Apreciem că se va intensifica puțin curentul de aer cald peste țară noastră, dar nu apreciem că se va ajunge iar la 40-41 de grade (…)”, a conchis aceasta. 


Citește și:Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *