Vremea azi, 29 iunie. Temperaturi caniculare în majoritatea zonelor țăriiMiercuri avem vreme călduroasă în majoritatea regiunilor, iar în sud şi în vest va fi caniculă. După-amiază, la deal şi la munte se întorc aversele, care pot lăsa în urma peste 40 de litri de apă pe metru pătrat.

În Dobrogea şi cu Bărăgan va domina atmosfera însorită. Temperaturile urcă până la 35 de grade Celsius, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei, în zona de câmpie avem mult soare, dar în regiunile mai înalte, din a doua parte a zilei se anunţă ploi de vară şi se pot strânge cantităţi mari de apă. Maximele se opresc sub pragul caniculei, dar vom resimţi disconfortul termic accentuat.

În jumătatea de nord a Moldovei şi în Bucovina, ziua începe cu soare, dar mai târziu vor fi perioade cu averse şi fenomene electrice. S-ar putea să cadă şi grindină, iar pe la deal şi pe la munte se pot acumula peste 40 de litri de apă pe metru pătrat.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş vor fi momente însorite, dar din când în când mai vin câteva ploi zgomotoase şi pot să apară şi vijelii. Temperaturile ating pragul caniculei în zona Satu Mare, pe unde se va resimţi stresul termic ridicat.

În ţinuturile vestice urmează o zi toridă. La amiază se vor înregistra 37 de grade la umbră şi aerul devine irespirabil din cauza căldurii şi a umezelii. Aversele apar doar în zonele mai înalte, în special după orele prânzului.

În Tansilvania temperaturile se opresc la 33, poate chiar 34 de grade. Vor fi perioade cu soare, dar îndeosebi în a doua parte a zilei se anunţă ploi de vară, care pot aduce peste 40 de litri de apă pe metru pătrat.

În Oltenia avem soare arzător, iar căldura devine de-a dreptul sufocantă, din cauza disconfortului termic accentuat. Maximele ating 38 de grade la umbră, dar se vor resimţi 44, poate chiar 45 de grade. În zonele deluroase şi montane o să vină câteva serii de averse cu tunete şi fulgere.

Şi în ţinuturile sudice o să vină câteva reprize de ploi zgomotoase pe la deal şi pe la munte, pe unde se pot strânge cantităţi însemnate de apă. Soarele încălzeşte atmosfera, iar la amiază termometrele vor indica 35-36 de grade Celsius şi va fi mare zăpuşeală.

Vremea în Capitală

 

În Bucureşti, soarele dogoreşte pe tot parcursul zilei şi vom avea o amiază caniculară. Maximă atinge 36 de grade, iar atmosferă va fi înăbuşitoare şi vom resimţi stresul termic ridicat. Spre seară se adună câţiva nori de ploaie.

Joi rămânem tot cu soarele torid, iar după prânz aerul devine aproape irespirabil. Temperatura urca până la 34 de grade, dar în a doua parte a zilei vor fi perioade cu averse însoţite de descărcări electrice.

Vineri se răcoreşte şi nu vom mai avea mai mult de 30 de grade în termometre. Vremea devine instabilă, iar mai ales după-amiaza apar alte ploi zgomotoase.

Sâmbătă se face mai răcoare, iar temperatura se opreşte la 27 de grade. Instabilitatea persista, iar pe parcursul zilei vin alte averse cu tunete şi fulgere.

Vremea la munte

 

La munte se mai încălzeşte. După prânz vor fi perioade cu averse cu tunete şi fulgere, însoţite de vijelii şi de căderi de grindină. Ploile vor lăsa în urma peste 40 de litri de apă pe metru pătrat.

Joi se mai răcoreşte, iar vremea devine instabilă. După prânz mai vin câteva reprize de ploi torenţiale şi se vor strânge alţi 50 de litri de apă pe metru pătrat.

Vineri temperaturile mai scad puţin, iar instabilitatea persista. Vor fi perioade cu averse abundente, iar vântul va avea intensificări pe timpul ploilor.

Sâmbătă se face ŞI mai răcoare şi NU scăpăm de atmosfera instabilă. Ploile apar mai ales în Carpaţii Meridionali şi în Orientali şi pot aduce cantităţi mari de apă.

Vremea la mare

 

Pe litoral urmează o zi frumoasă, cu soare generos şi vânt activ. Temperaturile ajung până la 29 de grade Celsius în staţiuni, iar apa mării va avea în jur de 23 de grade.

Şi joi va domina atmosfera însorită, iar maximele ating 28 de grade.

Vineri, vremea devine instabilă. Soarele se arata trecător şi o să vină câteva ploi de vară, iar temperaturile se opresc la 26 de grade în aer şi la 23 de grade în apă.

Sâmbătă instabilitatea persistă şi se face mai răcoare. În staţiuni NU vor fi mai mult de 24 de grade, iar pe parcursul zilei vor fi înnorări, averse cu tunete şi fulgere şi condiţii de grindină.Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *