Videoclipuri pe teme de educaţie sexuală, postate pe TikTok. Au adunat deja 75 de milioane de vizualizăriPeste 500 de videoclipuri pe teme de educaţie sexuală au fost postate în ultimele zile pe TikTok, platformă foarte populară printre adolescenţi.

Experţii în sănătate publică şi medicii specialişti colaborează cu faimoşi creatori de conţinut online, iar materialele au adunat deja 75 de milioane de vizualizări.

Ministrul Educaţiei pledează pentru o nouă materie în şcoli, care să se numească „Educaţie pentru viaţă” şi care să cuprindă şi lecţii de educaţie sexuală.

Conversaţii oneste despre sănătatea sexuală, fără exagerări şi vulgaritate – asta vor să trasmita cei care au lăsat campania de educaţie sexuală de pe TikTok.

Flavia are peste 600 de mii de urmăritori pe TikTok, majoritatea adolescenţi. Clipul pe care l-a postat a adunat peste un milion de vizualizări în doar patru zile.

Flavia Barbu, creator de conținut online: „Am avut foarte mare noroc de o familie deschisă, care m-a îndrumat în acest sens, şi am vrut să le arăt adolescenţilor că este normal să cerem ajutor unei persoane din viaţa noastră, indiferent că este vorba de profesori sau părinţi”.

Ines a făcut liceul în Belgia, unde subiectele de educaţia sexuală sunt incluse în lecţiile de bilogie, iar copiii învaţă aspecte legate de îngrijirea corpului, interacţiuni între persoane, naştere şi boli cu transmitelre sexuală.

Ines Stana, creator de conținut online: „Am vrut să arăt că nu este OK să limitezi copiii şi să nu îi informezi, deoarece, cu cât îi limitezi mai mult, cu atât ei încearcă să facă nişte lucruri pe ascuns”.

Inclusiv medicii specialişti s-au alăturat iniţiativei, alături de experţi în sănătate publică.

Alexandru Hulpoi, medic: „Este mult mai utilă aceasta campanie pe TikTok, pentru că practic tu încerci să ajungi la oamenii mai tineri care nu au încă o experienţă sexuală şi nu şi-au definitivat încă viaţă sexuală”.

Adriana Radu, expert în sănătate publică: „În lipsa unui program de educaţie în şcoli, dar şi în lipsa serviciilor de sănătate reproductivă, foarte des rămânem fără răspuns la întrebări delicate, dar esenţiale pentru vieţile noastre.”

În România, Senatul a respins luna trecută propunerea preşedintelui Iohannis de a modifica legea care prevedea introducerea orelor opţionale de educaţie sexuală în şcoli, iar subiectul a născut controverse în interiorul coaliţiei de guvernare, aşa că decizia a fost amânată pentru la toamnă.Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *