VIDEO. Explozie la un depozit de artificii din incinta Uzinei Mecanice Tohan. Cel puțin o persoană a murit


explozie

StirilePROTV

O deflagraţie s-a produs, miercuri seară, la un depozit privat de artificii din incinta Uzinei Mecanice Tohan, din Zărneşti, judeţul Braşov. Primele date arată că o persoană a murit în urma exploziei.

Potrivit unui bilanț provizoriu, o persoană a murit iar o alta este intoxicată cu fum.

Purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, Dan Colniceanu, spune că în zonă există în continuare gaze rezultate în urma exploziei şi a incendiului izbucnit ulterior, cetăţenii urmând să fie alertaţi prin serviciul RO-ALERT dacă vor exista pericole.

„Există în continuare gaze rezultate în urma exploziei şi în urma arderilor. Mai sunt materiale care pot să ardă, dar fiind colegii la faţa locului şi ajungând rapid, suntem acolo pentru monitorizarea zonei şi se acţionează pentru răcirea spaţiilor depozitului. Locuitorii din Zărneşti sunt îndrumaţi să-şi desfăşoare activităţile normale şi noi suntem cu forţele activate la maximum, cu forţe suplimentare, chemate din timpul liber. Vom monitoriza situaţia şi în momentul în care vom avea informaţii că sunt probleme, vom emite mesaje RO-ALERT”, a precizat reprezentantul ISU Braşov.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, deflagraţia a fost anunţată la ora 20:50.

„ISU Braşov a alocat 4 autospeciale cu apă şi spumă, 1 autocisterna 10000 litri, două echipaje de prim ajutor, un echipaj de cercetare chimica CBRN, un echipaj pirotehnic. Din primele informaţii este posibil sa fie o victimă. De asemenea, sunt 2 persoane intoxicate cu fum”, informează ISU Braşov.

Au fost alertate şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă Râşnov, Bran, Cristian şi Vulcan.Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *