Victorie pentru CFR Cluj. Campioana României s-a calificat în turul al treilea preliminar al Ligii CampionilorCFR Cluj s-a calificat în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, după ce a învins, miercuri, pe teren propriu, cu scorul de 2-0 (1-0), echipa Lincoln Red Imps din Gribraltar, în manşa a doua a turului secund.

După 2-1 în Gibraltar, campioana României s-a impus pe teren propriu prin golurile reuşite de Mike Cestor (18) şi Runar Mar Sigurjonsson (58), având asigurată cel puţin accederea în grupele Europa Conference League, transmite Agerpres.

Meciul din Gruia nu i-a pus probleme echipei antrenate de Marius Şumudică, deşi oaspeţii şi-au creat destul de multe ocazii.

”Diavolii” din Gibraltar au avut prima oportunitate în min. 3, când Kike Gomez a tras din unghi, dar Arlauskis a prins în doi timpi.

Un minut mai târziu, CFR avea prima sa ocazie, însă Soler a respins mingea trimisă cu capul de Cestor (4).

În min. 16, o fază de atac a gazdelor s-a încheiat cu şutul din careu al lui Sigurjonsson, respins însă de Lopes.

CFR a deschis scorul în min, 18, când Susic a centrat în careu, Sigurjonsson a recentrat, iar Cestor a reluat în plasă din 7 metri.

Lincoln a ratat o mare ocazie de egalare în min. 25, când Kike Gomez a şutat din unghi, Arlauskis a respins, iar Britto a reluat pe lângă poartă.

Chipciu (27) a şutat din întoarcere, dar Soler s-a remarcat şi a respins. Goalkeeper-ul s-a evidenţiat şi la şutul lui Camora (38), iar Chipciu a irosit ultima ocazie înainte de pauză (44), reluând cu capul peste poartă din 7 metri, la centrarea lui Susic.

Oaspeţii şi-au încercat şansa de la distanţă prin Rosa (32), dar Arlauskis a fost la post.

În repriza secundă, Sigurjonsson a şutat de la 16 metri, dar Soler a reţintu (49). Oaspeţii au replicat prin Rosa (53), care a ratat o mare şansă, prelungindu-şi balonul în careul clujean (53). Cestor a avut o intervenţie providenţială la opt metri în faţa lui Rosa (55).

CFR a tranşat soarta partidei în min. 58, prin Sigurjonsson, care a executat impecabil la vinclu o lovitură liberă de la 22 de metri.

Până la final, doar Păun a mai avut o ocazie de la gazde, dar voleu său din careu s-a dus pe lângă ţintă (61).

Oaspeţii au fost aproape în trei rânduri să profite de automulţumirea echipei clujene, dar Arlauskis a apărat şutul la colţul scurt al lui Kike Gomez (76), a prins mingea trimisă de Torrilla din 6 metri, în urma unui corner (77), iar şutul lui Ocran la colţul lung (89) a ocolit poarta.

CFR va juca în turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor cu Young Boys Berna.

Din acest sezon nu mai este valabilă regula dublării golurilor marcate în deplasare, la scor egal la finalul partidei retur urmând să se dispute prelungiri, iar dacă egalitatea persistă să se execute lovituri de departajare.Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *