un urs a distrus gardul unei gospodării. Locuitorii, avertizați prin mesaj RO-ALERTSURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ivancica MihaelaIncidentul s-a produs în jurul orei 3:50, iar la sosirea forţelor de intervenţie, ursul încă era prezent în apropierea gospodăriei şi a fost alungat în pădure, informează Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Neamţ, potrivit Agerpres.

,,Jandarmii montani au rămas în apropierea gospodăriei pentru a monitoriza zona şi a se asigura că pericolul nu mai este iminent. Din cele relatate de apelant, ursul a provocat doar pagube materiale, respectiv a distrus o porţiune din gardul împrejmuitor al locuinţei. Prezenţa animalului sălbatic în zonă este constatată frecvent de către apelant, mai ales pe timpul nopţii, anul trecut atacându-i şi animalele domestice din gospodărie”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Neamţ, Gabriela Magdalena Muraru.

Locuitorii comunei Bicaz Chei au fost înştiinţaţi prin mesaj RO-ALERT despre prezenţa ursului în localitate.

De la începutul anului şi până în prezent, jandarmii nemţeni au fost alertaţi şi au intervenit la opt sesizări făcute prin apel la 112, care semnalau prezenţa urşilor în apropierea gospodăriilor.

În cinci situaţii, atacul urşilor s-a soldat cu pagube materiale, iar în alte trei cazuri a fost semnalată doar prezenţa acestora.

,,Recomandăm cetățenilor ca în astfel de situații să sune la 112, să nu încerce să intervină pentru a nu-și pune viața în pericol, să își asigure animalele din gospodărie înainte de lăsarea întunericului, să nu lase resturi menajere depozitate necorespunzător și să respecte recomandările din mesajul RO – ALERT”, a mai precizat Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Neamţ.


Citește și:Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *