Theodore McCarrick, cel mai înalt prelat al bisericii din SUA, pus sub acuzare pentru pedofilie. Acuzațiile fostului cardinalTheodore McCarrick, fost cardinal și cel mai înalt oficial catolic din SUA, a fost pus sub acuzare cu privire la un abuz sexual asupra unui minor. Înaltul prelat este judecat în prezent pentru fapte de acum 50 de ani.

 

Theodore McCarrick se confruntă acum cu acuzații penale în Massachusetts, pentru presupusele abuzuri sexuale asupra unui minor, în urmă cu aproape 50 de ani, potrivit unui dosar în instanță, relatează CNN.

Potrivit unei plângeri penale depuse miercuri, fostul cardinal se confruntă cu trei capete de acuzare cu privire la expunere indecentă și agresiune sexuală asupra unui minor. Plângerea a fost depusă de poliția din orașul Wellesley, arată sursa citată.

Victima a fost audiată de anchetatori prin Zoom, în ianuarie, și a relatat despre mai multe fapte de care este acuzat acum înaltul preot, care au avut loc în afara orașului Massachusetts, dar și în New York, New Jersey și California.

Potrivit documentelor de la dosar, un incident a avut loc în Wellesley, Massachusetts, în iunie 1974, la nunta fratelui victimei. Persoana vătămată a declarat că McCarrick l-ar fi tras deoparte și i-a spus: „Tatăl tău vrea să vii cu mine și să vorbești. Ești răutăcios cu părinții și nu vrei să mergi la biserică. Trebuie să ieșim afară să vorbim”.

Ulterior, victima a relatat că preotul i-a cerut să-i dea jos pantalonii, și apoi să-i atingă și să-i „sărute” organele genitale.

Astfel de abuzuri ar fi continuat și când era mai mare, în alte locații, a mai relatat bărbatul polițiștilor.

„Din punct de vedere istoric, este pentru prima dată în Statele Unite când un cardinal a fost acuzat penal de o infracțiune sexuală împotriva unui minor. Este nevoie de curaj maxim ca o victimă a abuzului sexual să depună plângere și să continue procesul penal” a precizat, într-un comunicat, avocatul victimei, Mitchell Garabedian.

Cardinalul a negat toate acuzațiile, iar avocatul său a menționat că le va lămuri „în sala de judecată”.

Papa John Paul al II-lea l-a ridicat pe McCarrick la rangul de cardinal în 2001, iar apoi acesta a demisionat în 2018 din Colegiul Cardinalilor, find caterisit după un proces intern al bisericii, care l-a găsit vinovat de mai multe abuzuri asupra minorilor, relatează sursa citată.

Cardinalul a fost citat la primul termen al procesului pe data de 26 august.

 Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *