Șofer legat pe „scaunul diavolului” și torturat de polițiști. Fusese arestat pentru că a condus fără permis


Scaun

Un bărbat închis după ce a comis două infracțiuni rutiere a fost legat pe „scaunul diavolului” și torturat timp de câteva ore de un șerif, în statul american Georgia, potrivit Vice News.

Bărbatul, cunoscut doar după inițialele W.T., a fost adus la închisoarea din Clayton în mai 2020 de un polițist care l-a arestat pentru depășirea vitezei legale și conducerea cu permisul suspendat, potrivit rechizi.

Șeriful Victor Hill este acuzat că le-ar fi ordonat ofițerilor din subordine să îl pirndă pe bărbat de scaun și să îi acopere capul cu o glugă. W.T. susține că a fost lovit de două ori cu pumnul, deși nu a fost in niciun moment agresiv.

Bărbatul a fost apoi fotografiat de un ofițer, care „a acoperit sângele uniformei închisorii lui W.T. cu un halat de hârtie albă”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurori.

Politica biroului șerifului din județul Clayton, aprobată chiar de Victor Hill, prevede ca scaunele de detenție să fie utilizate numai în situațiile în care un deținut era atât de violent sau incontrolabil încât era necesar pentru „prevenirea auto-vătămării, a rănirii altor persoane sau a provocării unor daune materiale”, în special atunci când alte tehnici de reținere nu au funcționat. Dispozitivele nu au fost niciodată menite să fie utilizate ca o formă de pedeapsă.

Hill a atras asupra sa cinci capete de acuzare pentru violarea drepturilor constituționale ale deținuților. Șeriful a pledat nevinovat la toate acuzațiile aduse împotriva sa.

Numai în 2020, scaunul de reținere a fost folosit împotriva mai multor deținuți din închisoarea din județul Clayton, potrivit rechizitoriului: la un bărbat acuzat că a agresat două femei, un tânăr de 17 ani care și-ar fi vandalizat casa în timpul unui conflict cu mama sa, o persoană cu tulburări psihice, o persoană care a avut un conflict privind o sumă de bani cu unul dintre adjuncții lui Hill, și W.T.Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *