Şef din IPJ Neamţ, reclamat că a modificat fișele posturilor pentru a putea da ordine oricui


SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET„Exemplul despre care vrem să vorbim de această dată însă, este cel de la IPJ Neamț, unde, evident, la conducere se află un „împuternicit” pe funcția de adjunct al inspectorului șef, dar care este „desemnat” să îndeplinească atribuțiile inspectorului șef. Un fel de două feluri.

Umblă vorba că acesta s-ar fi supărat teribil când ar fi dat o sarcină unui agent de poliție care i-a sugerat să vorbească în prealabil cu șeful lui nemijlocit/direct cu care are relații ierarhice.

Supărat nevoie mare pe acest episod, pseudo-inspectorul șef a dispus să fie modificate fișele de post ale agenților de ordine publică în așa fel încât în cuprinsul acestora să se precizeze că se subordonează direct inspectorului șef, fără să mai conteze adjunctul șefului poliției municipiului pe ordine publică, șeful serviciului de ordine publică sau alți șefi, cu atribuții pe zona de ordine publică, care se află între polițist și inspector șef. (…) Este prima fișă a postului din MAI unde un polițist de la baza piramidei se subordonează direct conducerii”, arată Europol.

Mai mult, pentru că pseudo-inspectorul șef nu a putut folosi agenții de ordine publică la toate activitățile la care voia el, care nu aveau legătură cu atribuțiile stabilite prin Dispoziția IGPR nr. 123/2012, a cerut ca în cuprinsul noilor fișe ale postului să fie enumerate cât mai multe sarcini și cât mai generic, în așa fel încât agenții de ordine publică să fie pe post de „moașă comunală” și să fie folosiți la „de toate”. La prevenirea și stingerea incendiilor, pe linia protecției mediului, pe linia sănătății și securității în muncă, pe linia arhivarii etc. Asemenea atitudine a avut ca efect de-a lungul timpului deprofesionalizarea polițiștilor și a făcut ca specializarea să nu mai existe.

Mai mult, susțin cei de la Europol, inspectorul șef interimar a lăsat în sarcina șefului nemijlocit stabilirea sarcinilor, iar agenții de ordine publică de la Neamț au semnat o fișa a postului dar fără să cunoască ce trebuie să facă. 

„Este cea mai pură formă a dovezii de analfabetism funcțional al unui șef (…) iar mai trist este că doar 5% din polițiști au refuzat să semneze o astfel de fișă a postului întocmită cu încălcarea tuturor procedurilor în vigoare”, au mai scris cei din sindicatul Europol


Citește și:Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *