Școala în format fizic, SUSPENDATĂ la un liceu prestigios din Capitală. Jumătate dintre elevi au COVID!SURSĂ: Realitatea PLUS

AUTOR: REALITATEA.NETTimp de două săptămâni, elevii de la Liceul Nicolae Iorga din Capitală vor învăța în regim online. Măsura intră în vigoare astăzi și va fi valabilă până pe data de 19 octombrie, și asta deoarece au fot depistate mai multe cazuri de infectare u virusul Sars-CoV-2 în unitatea de învățămân. 

Oridnul comun al ministreleor Educației și Sănătății prevede că o unitate e învățământ se închide în momentul în care jumătate din clase au copii infectați cu noul coronavirus. 

În acest liceu sunt în total 53 de clase. 27 dintre ele erau deja suspendate pentru că au fost elevi infectați cu COVID-19.

Conducerea școlii, împreună cu Consiliul de Administrație, au solicitat DSP închiderea școlii, iar aceasta a avizat solicitarea. 

După ce vor trece aceste două săptămâni va fi nevoie de un alt aviz de la DSP pentru ca toși elevii să se poată întoarce la școală. Evident, pentru ca acest lucru să se întâmple, va fi necesar, deasemenea, ca aceștia să fie vindecați de COVID. 

În acest moment, potrivit ultimelor date de la Ministerul Educației, susnt suspendate aproximativ 7000 de clase din cauza infectări cu coronavirus. 


Citește și:

Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *