S-a încheiat oficial ediția din 2021 a Jocurilor Olimpice! Cum arată clasamentul pe medalii și pe ce loc e România Jocurile Olimpice de la Tokyo s-au încheiat duminică, 8 august. 


Amânată cu un an din cauza pandemiei de coronavirus, ediția aceasta a Jocurilor Olimpice a fost una atipică, mai ales în contextul în care s-a desfășurat în totalitate fără spectatori. 


Lupta pentru medalii a fost încinsă, însă reprezentantele podiumului nu au prezentat surprize. Statele Unite ale Americii și China s-au luptat pentru primul loc în clasamentul medaliilor, așa cum s-a întâmplat și în edițiile precedente. 


SUA a încheiat pe primul loc, după ce a depășit China chiar în ultima zi de concurs, cu un total de 113 medalii obținute, dintre care 39 de aur, 41 de argint și 33 de bronz. China s-a clasat pe al doilea loc, cu 88 de medalii, 38 de aur, 32 de argint și 18 de bronz. 


Podiumul a fost completat de Japonia, care a obținut un total de 58 de medalii, 27 de aur, 14 de argint și 17 de bronz. România, doar patru medalii 

 


Lotul olimpic al României s-a clasat pe ocul 46, după ce am obținut doar 4 medalii, una dintre cele mai slabe clasări din ultimii ani. Singura medalie de aur a fost obținută la caiac de Ancuța Bodnar și Simona Radiș. 


România a mai câștigat două medalii de argint la caiac și încă una la scrimă, prin Ana Maria Popescu Brânză. 
Ianis Hagi în Champions League! Marți, de la 10 seara, în direct la PRO X: Glasgow Rangers – Malmo! Bucurați-vă de fotbal!

Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *