Rusia a oprit internetul ca să testeze rețeaua proprie RuNet. A fost un succesRusia a oprit internetul în țară, în urma unor teste care să demonstreze independența față de resursele informatice mondiale. Este primul pas în testarea „internetului suveran” pe care îl pregătesc autoritățile.

 

Rusia s-a „deconectat cu succes” de internetul mondial a raportat miercuri site-ul RBC, potrivit cotidianului The Moscow Times.

Au mai fost și alte încercări anterioare, care însă au avut un succes relativ, aceasta fiind încercarea autorităților ruse de a controla strict accesul la internet de pe teritoriul Rusiei.
mixt.

Testul care a avut loc în perioada 15 iunie-15 iulie „a testat capacitățile de deconectare fizică a secțiunii rusești a internetului”, a transmis RBC citând o sursă din industria telecomunicațiilor. Un alt oficial a explicat că se „urmărea să stabilească dacă RuNet ar putea funcționa în cazul unor distorsiuni externe, blocaje și alte amenințări”.

„Rezultatele oficiale nu au fost încă evaluate; testele au fost recunoscute provizoriu ca fiind de succes ”, a precizat un alt oficial, potrivit sursei citate.

Rezultatele finale ale testelor „internet suveran” sunt așteptate până pe 31 august, întrucât au fost întârziate de pandemia de coronavirus.

Furnizorul de telecomunicații administrat de stat Rostelecom, cei patru mari furnizori de telefoane mobile din Rusia și proprietarul celei mai mari rețele din lume de cabluri optice din fibră, ar fi participat la testele de izolare a internetului.

RBC a raportat că testele nu ar provoca perturbări utilizatorilor obișnuiți de internet.

Testele trebuie efectuate o dată pe an, conform unei legi semnate de președintele Vladimir Putin în 2019, dar au fost amânate anul trecut din cauza pandemiei Covid-19.

Există însă îndoieli cu privire la capacitatea Rusiei de a implementa tehnologia care să permită izolarea de restul internetului.

Roskomnadzor, autoritatea rusă de supraveghere pe internet, nu a confirmat și nu a negat efectuarea testelor de izolare.Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *