PSD îi face plângere penală premierului Cîţu, din cauza unor afirmații făcute de OrbanPrim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a anunţat, luni, după şedinţa conducerii partidului, că social-democraţii îi vor face o plângere penală premierului Florin Cîţu.

Această plângere va fi făcută ca urmare a declaraţiilor lui Ludovic Orban la o emisiune TV, potrivit cărora premierul dă o Ordonanţă de Urgenţă pentru a-i plăti pe primarii liberali care l-au votat la Congresul din 25 septembrie.

”Vom face această plângere. Ştiţi cum? Citând chiar din ce a spus fostul preşedinte PNL, aseară, că prim-ministrul Florin Cîţu dă o ordonanţă de urgenţă, astăzi sau mâine, când au şedinţa de guvern, ca să-i plătească pe cei care l-au votat. Asta spune un membru de vază al partidului, cel care până mai ieri conducea partidul”, a spus Sorin Grindeanu, potrivit News.ro.

 

El a continuat: ”Păi atunci cum să nu faci plângere cu citat din Ludovic Orban? Nu poţi să împarţi ţara în primarii PNL şi primari ne-PNL. Toate comunităţile din România au nevoie de bani şi trebuie să existe criterii după care împarţi aceşti bani”, a mai spus Sorin Grindeanu.

 

Despre un posibil miting al primarilor PSD, la Palatul Cotroceni, Grindeanu a arătat că a fost doar o discuţie despre aceste acţiuni.

”Haideţi să vedem în ce mod va da HG-ul Cîţu, dacă este astăzi sau mâine, că nu ştim foarte exact şi modul în care va împărţi banii din fondul de rezervă. În momentul acela, oricum vom lua o decizie legată de această plângere penală şi de alte măsuri pe care le vom lua”, a mai afirmat Grindeanu.

 

Ludovic Orban a declarat, duminică, la Realitatea TV, că ceea ce s-a întâmplat la Congresul PNL a fost un ”teatru al absurdului”, şi că nu a fost un Congres în care oamenii au votat liber, fiind patru sisteme de control al votului.

În plus, el a arătat că a existat ”un sistem de presiune asupra primarilor”.

 

”Toate prefecturile, joi, inainte de Congres, au transmis către toţi primarii să trimită solicitări de alocare, din fondul de rezervă al Guvernului. Şi mesajul pe care l-au dat catre primari, vineri, sâmbătă, a fost că, dacă nu iese Cîţu preşedintele, nu se mai alocă banii din Fondul de Rezervă către primării. Deci nu au apucat să dea banii, dar au apucat să trimită prefecturile solicitările şi cei care l-au susţinut pe Cîţu le-au transmis primarilor că nu se alocă banii din fondul de rezervă, dacă nu iese Cîţu preşedinte”, a declarat Ludovic Orban.

 Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *