Procesiunea credincioșilor la Mănăstirea Nicula, în ajunul Sfintei Mării. Oamenii au dormit pe pături în curtea mănăstiriiPe o căldură aprigă, în ajun de Sfânta Maria, mii de credincioși au mers în procesiune 10 kilometri până la Mănăstirea Nicula.

 

Aproximativ 10.000 de oameni sunt acum în curtea lăcașului de cult, unii, veniți deja de câteva zile, au dormit pe pături, sub cerul liber. Oamenii stau la coadă ca să intre să se închine la icoana Maicii Domnului, apoi se roagă în liniște, în curte. Din cauza căldurii și a înghesuielii, zece oameni au leșinat și au avut nevoie de ajutor medical.

Erau peste 30 de grade Celsius când pelerinii porniţi din Gherla, se îndreptau în linişte spre Mănăstirea Nicula, însoțiți de mitropolitul Clujului și de alți ierarhi.

Reporter: Nu vă este cald?

Pelerin: „Nu, nu, merita orice jertfă pentru Maica Domnului!”

Reporter: Nu a fost greu?

Pelerin: „Este, dar răbdam pentru Maica Domnului”

Odată ajunși la mănăstire, oamenii s-au așezat la coadă să intre să se închine. Curtea este deja arhiplină, aproape 10.000 de pelerini așteaptă momentul în care icoana Maicii Domnului va fi scoasă din biserică. Unii dintre ei înconjoară biserică veche în genunchi şi pe coate, în semn de smerenie.

Robert Hoară, corespondent PROTV: „Credincioşii au înnoptat în corturi sau chiar sub cerul liber, iar cei mai evlavioşi au ignorat căldura de afară şi au stat smeriţi la cozi, ca să ajungă în faţa Icoanei Făcătoare de Minuni”

„Acum nouă ani mi-a murit copilul la 31 de ani, m-a întărit Dumnezeu, acesta este al 8-lea an când vin. Când dau de necaz te întorci la Dumnezeu” mărturisește o credincioasă.

Și Emil are o poveste impresionantă. „Mi s-a vindecat copilul de 18 ani de malformaţie la inimă şi în fiecare an l-am adus aici, la mănăstire.”

Sunt și credincioși care au venit cu toată familia, de la sute de kilometri depărtare.

În noaptea de sâmbătă spre duminică va avea loc o slujbă specială, prohodul Maicii Domnului, în timpul căreia icoana Fecioarei Maria va fi scoasă din mănăstire. Preoţii vor purta în procesiune icoana veche de sute de ani şi împreună cu credincioşii, vor înconjura de mai multe ori biserica din lemn.Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *