Premieră medicală la Spitalul Județean de Urgență Bistrița: Operație pe creier cu trezire intraoperatorieSURSĂ: Realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NET„O echipă medicală de excepție a realizat o nouă premieră medicală – prima operație pe creier cu trezire intraoperatorie (Awake Brain Surgery) pentru extirparea unei tumori, la o pacientă diagnosticată cu formațiune tumorală cerebrală, fronto-parietală, parasagitală, stânga.

Trezirea intraoperator a pacientului se face pentru a monitoriza în timp real funcțiile motorii deservite de zona în care are loc operația.

Pacienta este în stare foarte bună, urmând a fi externată”, a anunțat pe Facebook managerul Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany.

 

Echipa medicală a fost formată din: Anca Moldovan – medic primar ATI, Andrei Farcaș-Rotariu – medic specialist Neurochirurgie, Horațiu Chițac – medic specialist Neurochirurgie, Adina Timbuș – medic specialist Neurologie, Oana Staisnar – as. med. instrumentar, Denisa Buhai – as. med. ATI, Aura Marcu – as. med. ATI.

 

 

 

”Felicitări echipei medicale, care a extirpat tumora de pe creierul pacientei, redând-i șansa la o viață normală. Minuni fac acești oameni și ne determină pe noi să continuăm investițiile masive în sănătate. Mă-nclin în fața voastră! Multă sănătate doamnei, care și ea a avut încredere în voi”, a postat pe Facebook președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud


Citește și:Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *