Pompierii români din Grecia au plecat fără să stea pe gânduri: “Avem timp să mergem acasă să ne anunțăm familiile?”. FOTO


Ministerul Afacerilor Interne

pompier român

Pompierii români care s-au oferit să plece voluntari în Grecia pentru a ajuta în lupta cu flăcările care mistuiesc numeroase zone au luat decizia fără a sta pe gânduri.

“Se pleacă acum? Avem timp să mergem acasă să ne anunțăm familiile?”, au întrebat aceștia când li s-a spus că este nevoie de voluntari pentru Grecia.

„- În seara aceasta trebuie să fim la București, unde se formează convoiul care va pleca mâine, în Grecia. În total, vor fi 108 pompieri. Timpul este foarte scurt, vă rugăm să vă grăbiți!”, li s-a răspuns acestora, conform Ministerului Afacerilor Interne. 

Și în doar câteva ore, 108 pompieri au plecat spre București, unde se forma convoiul cu destinația Grecia.

În ultimele ore, autoritățile au postat pe rețelele sociale mai multe imagini cu pompierii romani care se luptă cu flăcările în Grecia.

„Astăzi (duminică- n.red.) a avut loc prima misiune a pompierilor militari români în zona Spathari, insula Evia. Intervenția a fost dificilă, incendiul având mai multe focare, iar cei 35 de pompieri care au lucrat în două schimburi au depus eforturi considerabile în vederea localizării si lichidării acestora cu șase autospeciale de stingere cu apă și spumă și două cisterne care asigură alimentarea acestora. Totodată, un real ajutor adus în vederea recunoașterii direcției de propagare a aerului l-a constituit folosirea unei drone”, a transmis Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă.

 Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *