Plăcintă de cartofi rași – GAZETA de SUD


Ingrediente: 800 g cartofi, 60 g unt, 250 g cașcaval ras, 2 ouă, 5 linguri de smântână, 1 ceapă, 1 linguriță de usturoi granulat, sare și piper alb după gust

Mod de preparare:

Cartofii se pun la fiert în apă cu sare și se fierb circa 25 de minute.

Se scot din apă si se lasă să se răcească.

Se curăță de coajă și se dau pe răzătoarea mare.

Se amestecă cu usturoiul granulat, ceapa dată pe răzătoare, cașcavalul ras, smântâna, ouăle bătute, sarea și piperul.

Untul ținut la rece se dă și el pe răzătoare și se adaugă peste restul ingredientelor, omogenizând bine.

Se unge cu unt o tavă rotundă cu diametrul de 25 cm și se pune în ea compozitia. Se presează cu lingura până obținem o masă compactă.

Se preîncălzește cuptorul la 180°C și se dă tava la copt pentru circa 35 de minute sau până ce plăcinta va avea o crustă rumenă și ușor crocantă.

Plăcinta de cartofi poate fi servită caldă sau rece.





Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *