O fetiță a fost incinerată forțat pentru a se ascunde un viol în grup, urmat de crimă. Guvernul indian ordonă o anchetăGuvernul indian a ordonat miercuri o anchetă judiciară privind un presupus viol, crimă şi incinerare forţată a unei fetiţe de 9 ani, în timp ce protestele legate de acest incident au continuat pentru a patra zi în capitala Indiei, Delhi

Oamenii readuc în actualitate problema violenţei sexuale în această ţară, informează DPA şi Reuters, conform Agerpres.

Poliţia a arestat patru bărbaţi, inclusiv un preot hindus, care lucrau la un crematoriu, şi i-a acuzat în principal de viol în grup şi crimă, pe baza informaţiilor furnizate de părinţi.

Părinţii fetei au susţinut că fetiţa de 9 ani a mers duminică la crematoriul din zona Nangloi din Delhi pentru a lua apă de la un răcitor. ”Când nu s-a mai întors după un timp, ei au plecat să o caute şi în acel moment au primit un apel telefonic spunându-li-se că fata a fost electrocutată accidental la crematoriu în timp ce lua apă”, a declarat un ofiţer superior de poliţie.

Mama fetiţei a declarat că atunci când a ajuns la faţa locului şi-a găsit fetiţa cu vânătăi pe corp şi a bănuit că a fost violată şi ucisă. Femeia a declarat la poliţie că preotul şi ceilalţi lucrători de la crematoriu au incinerat cadavrul fără a avea acordul lor.

Când tatăl copilei a ajuns la locul faptei împreună cu alte persoane şi a scos corpul fetei, acesta fusese ars în cea mai mare parte, ceea ce a făcut imposibil de stabilit în timpul autopsiei dacă a fost violată, a declarat poliţia.

Părinţii fetei aparţin comunităţii Dalit sau foştilor intangibili şi îşi câştigă existenţa din cerşetorie sau lucrează ca zilieri.

Peste 100 de persoane s-au adunat miercuri în faţa crematoriului, cerând dreptate pentru victimă.

Ministrul şef din Delhi, Arvind Kejriwal, a declarat că familia va primi un ajutor financiar echivalând cu 13.485 de dolari şi că vor fi numiţi avocaţi renumiţi pentru acest caz.

Siguranţa femeilor şi a fetelor este un subiect politic major în India de la violul în grup şi asasinarea unei studente în vârstă de 23 de ani într-un autobuz din Delhi în 2012, care a şocat lumea.

În India au fost înregistrate peste 32.000 de violuri în 2019, potrivit celor mai recente date guvernamentale – aproape patru pe oră -.deşi experţii spun că este probabil ca aceste cifre să fie foarte conservatoare din cauza stigmatului implicat.Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *