Numărul cazurilor Covid-19 va ajunge la 200 de milioane în 3 săptămâni. În câte țări s-a răspândit varianta DeltaSURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina ChirtocPotrivit OMS, numărul infecţiilor la nivel mondial a crescut cu 12% (peste 3,4 milioane de cazuri) în perioada 12-18 iulie, adică aproape o jumătate de milion de cazuri în plus pe zi, în timp ce numărul deceselor a rămas stabil. 

În ultima săptămână, au fost raportate 57 000 de decese cauzate de COVID-19 şi s-au înregistrat cu aproximativ 100 000 de cazuri în plus pe zi faţă de săptămâna precedentă, ceea ce a dus totalul de la începutul pandemiei la peste 190 de milioane de cazuri şi 4 milioane de decese.

Cu excepţia Americilor şi a Africii, toare regiunile au raportat creşteri ale numărului de cazuri, în special regiunea Asiei de Est, unde numărul infectărilor a crescut cu 30% faţă de săptămâna precedentă, şi Europa cu 21%.

În privința deceselor, Europa şi Africa au raportat cifre similare cu cele din săptămâna precedentă, în timp ce Asia de Sud şi Asia de Est au raportat creşteri de 12% şi, respectiv, 10%.

Citește și: ”De ce se mai infectează persoanele vaccinate împotriva Covid-19? Explicațiile autorităților – nou studiu despre efectele imunității colective”

Ţările cu cel mai mare număr de infecţii în ultima săptămână au fost Indonezia, Marea Britanie, Brazilia, India şi SUA, se arată în raportul OMS.

Experții pun creşterea numărului de infecţii pe seama circulaţiei unor variante mai transmisibile, cum ar fi Delta, identificate deja în 124 de ţări. De asemenea, o altă cauză a numărului infecțiilor sunt și renunțarea la măsurile de prevenire în domeniul sănătăţii publice, creşterea numărului de adunări publice şi numărul mare de persoane care încă nu au acces la vaccinare, potrivit Agerpres.


Citește și:Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *