Munca de acasă a devenit pentru români cel mai important beneficiu extrasalarial după tichetele de masăAnul acesta, munca de acasă este cel mai căutat beneficiu extrasalarial, după tichetele de masă. Pandemia ne-a învățat că se poate munci și așa, iar unii angajați nu mai concep să fie la birou zi de zi.

 

Preferă să lucreze în confortul propriului cămin și să-și facă singuri programul. Mulți angajatori s-au adaptat din mers și acceptă sistemul, mai ales că și lor le aduce o serie de avantaje.

Andreea coordonează departamentul de resurse umane al unei companii din Brașov. Dintotdeauna și-a dorit un program flexibil și e bucuroasă că îl poate avea.

Andreea Ilea, șef departament resurse umane: ”Economisești timp și am observat că faci mai multe task-uri și activități acasă, că nu ai interacțiune directă și nu ești distras„.

Toți cei 300 de angajați ai firmei care nu lucrează direct în producție pot munci de acasă maximum 3 zile pe săptămână.

Cristian Popescu, directorul companiei: ”Lăsăm la îndemâna fiecărui șef de departament să organizeze echipa, pentru că sunt multe detalii și ei știu mai bine de cine au nevoie, când au nevoie. Am fixat pentru cei care lucrează de acasă un interval orar la care să fie disponibili„.

Dacă anul trecut pandemia ne obliga să lucrăm de acasă, acum această variantă a devenit un beneficiu extrasalarial. Chiar unul foarte apreciat.

TOP BENEFICII EXTRASALARIALE 2021

1. TICHETE DE MASĂ
2. MUNCA DE ACASĂ
3. ABONAMENTE LA CLINICI PRIVATE DE SĂNĂTATE

Sursa: HIPO.RO

Leonard Rizoiu, specialist resurse umane firmă de recrutare: „Ceea ce înainte prima, și anume salariul, și oamenii făceau schimbarea locului de muncă pentru 500 de lei, acum lucrul ăsta nu mai este atât de evident. Se caută și acest hibrid între a lucra de acasă și a lucra de la birou„.

 

Joburile cu muncă de acasă, mai multe cu 30%

 

De altfel, tot mai mulți români caută să echilibreze munca și viața personală.

Bogdan Badea, director executiv al unui portal de locuri de muncă: „Dacă este să analizăm oamenii care nu vor să se întoarcă la birou, cred că undeva la 6-7 din 10 români nu o vor mai face și își vor căuta un loc de muncă nou într-o altă companie care îi va lăsa să muncească de acasă„.

Numărul joburilor ce presupun munca de acasă a crescut în prima jumătate a acestui an cu aproape 30% față de aceeași perioadă din 2020.

Observăm însă că și cererea pentru asemenea poziții este uriașă: acum avem de 2,4 ori mai mulți candidați decât anul trecut.

Companiile au descoperit și ele un mare avantaj al muncii de la distanță: pot recruta specialiști de oriunde, fără să suporte costuri de relocare. Uneori, oamenii acceptă și salarii mai mici dacă pot lucra din orașul lor.

 

 Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *