Mărturiile celor care s-au aflat în elicopterul prăbușit în peninsula Kamceatka: „Nu vedeai nimic pe geam”Un elicopter cu 16 oameni la bord – 13 turiști și 3 membri ai echipajului – a căzut într-un lac vulcanic din Kamceatka, în Extremul Orient rus.

Potrivit autorităților, sunt 8 supraviețuitori. Ceilați sunt considerați dispăruți, însă ar fi un miracol să mai fie găsit cineva în viață.

Pe de alta parte, patronul companiei care organizează zboruri turistice cu elicopterul se află în spatele gratiilor, după ce a împușcat un om accidental. A crezut, susține el, că e un urs care căuta ceva de mâncare la un depozit de deșeuri.

Salvatori și scafandri ai Departamentului pentru situații de urgență au fost trimiși în zonă să-i caute pe cei dispăruți. Însă epava elicopterului s-ar afla pe fundul lacului format în craterul unui fost vulcan, la o adâncime de 100 de metri.

13 turiști, printre care un copil, și trei membri ai echipajului erau la bordul elicopterului de tip Mi-8, un aparat de zbor din perioada sovietică, atunci când s-a prăbușit și s-a scufundat în apele lacului Kuril.

Tatyana Gulbina, director adjunct al Rezervației Naturale Kronotsky: „Căutăm persoanele dispărute cu toate ambarcațiunile disponibile în rezervație, dar nu avem niciun fel de date preliminare despre victime”.

Sunt, însă, opt supraviețuitori.

Supraviețuitor: „Ațipisem, pentru că nu era vizibilitate, nu vedeai nimic pe geam. Am înțeles că s-a întâmplat ceva când am simțit că apa mă lovește peste față”.

Supraviețuitor: „Au venit două bărci, cred că după cinci minute. La timp, pentru că, după alte câteva minute, elicopterul avea să se scufunde, nu mai plutea”.

Elicopterul cu două motoare ducea turiști din Moscova și Sankt Petersburg, potrivit agenției RIA Novosti. Cu relief muntos și peisaje de o frumusețe rară, peninsula Kamceatka, situată la 6.000 de kilometri de capitala rusă, este o destinație populară pentru turiști.

Aparatul de zbor care s-a prăbușit apraținea companiei Vityaz Aero, deținută de Igor Redkin, un cunoscut politician mulți-milionar, deputat regional din partea partidului lui Vladimir Puțin.

Fără legătură cu această tragedie, Redkin era deja în arest. S-a predat de bună-voie poliției, recunoscând că a ucis „accidental” un om, la un depozit de deșeuri. Susține că l-a confundat cu un urs, care ar teroriza localnicii din zonă. Amețit bine de băutură, politicianul a tras un foc de armă, chipurile, ca să sperie și să alunge ursul. A împușcat, însă, un tânăr de 30 de ani, care căuta fiare vechi. Grav rănit, acesta a murit după ce a fost dus la spital. Acum, Redkin spune „că este gata să accepte pedeapsa pe care o vă hotărî tribunalul”.

 Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *