Marşul Bucharest Pride a avut loc în Capitală. “Sa nu mai fim atât de discriminați”. Contramanifestație a Noii DrepteCapitala României a arătat, sâmbătă, despre cum suntem și cât de diferit gândim unii față de ceilalți. În centrul Bucureștiului, au fost două mitinguri.

Unul al comunității LGBT și al susținătorilor acesteia și altul al celor care militează pentru familia creștină și împotriva educației sexuale în școli. Fiecare marș s-a desfășurat, însă, pe trasee și la ore diferite.

Calea Victoriei a fost străbătută de cei care susțin sau fac parte din comunitatea LGBT. Tinerii au venit îmbrăcăți în culorile curcubeului și au fluturat drapelul Pride.

Oamenii vor să atragă atenția asupra lor și în felul acesta să îi facă pe ceilalți să îi accepte.

“Sa nu mai fim atât de discriminați, societatea să fie mai acceptivă”, spune un participant.

“Ajungi în situația în care să vină salvări, poliție să te discrimineze”, a punctat o altă persoană.

Mulți dintre cei aflați la terasele din centrul Capitalei i-au aplaudat pe participanții la miting, i-au fotografiat și i-au susținut, dar au fost și câțiva locuitori din zonă au care le-au arătat semne obscene în timpul paradei.

Reprezentanții LGBT au cerut autorizație pentru a-și exprima părerea. Primăria le-a dat voie să vină 500 de oameni, dar au fost mult mai mulți.

“Noi organizăm un marș pentru nediscrimiare, egalitate și demnitate umană, noi nu suntem împotriva a nimic, marșul nouă dreapta instigă la ura, discriminare și care neagă umanitatea persoanelor LGBT”, au spus reprezentanții fundației ACCEPT.

Au fost câteva sute de protestatari care au mărșăluit de la Piața Victoriei la Patriarhie, prin centrul Capitalei.

“Europa continent Creștin” și “România trezește-te”, au scandat aceștia.

Ce-și doresc ei este să nu mai existe astfel de mitinguri ale minorităților sexuale.

Sorin Dincă: “Eu sper să se termine circul LGBT. Ne-am săturat de ei, ne-am plictisit și sperăm ca Guvernul să-i interzică. Sunt un circ grotesc în care cap de afiș e femeia cu barbă”.

Un preot din Giurgiu a fost la mitingul Noii Drepte.

Marcu Costin: “Și la doctor când te duci, te duci să te vindeci. Cât nu iei tratamentul respectiv ca să te vindeci prin Sfânta Spovedanie nu ai cum să te vindeci. Patima nu e doar homosexualitatea, ci preacurvia, beția. Trebuie să se vindece prin taina spovedaniei”.

Trecătorii i-au privit cu detașare.

“Sunt niște pupători de icoane și așa vor rămâne zeci de ani. De asta suntem unde suntem”, a spus un tânăr.

Marșul celor de la Nouă Dreaptă s-a oprit la Patriarhie, unde participanții au cântat și au spus rugăciuni.

UPDATE 20:43 – Ca urmare a încălcării cadrului legal în vigoare, prin nerespectarea numărului maxim de 500 de participanți, organizatorului marșului Bucharest Pride
i-a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 7.000 de lei, conform Jandarmeriei. Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *