Maraton de vaccinare la Bonțida. ”Cine azi se vaccineaza…mâine la castel dansează””Cine azi se vaccinează…mâine la castel dansează” – a fost îndemnul care premerge festivalul Electric Castle, din august.

La Bonțida, în aceste zile, se desfășoară un maraton de vaccinare, iar organizatorii concertelor speră că așa îi vor convinge pe oameni să se imunizeze.

O trăsură cu ceterași a întreținut atmosfera și, în stilul din vechime, a strigat prin sat mesaje de încurajare.

Printre medicii care au vaccinat a fost și Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de imunizare.

Localnicii din Bonțida au răspuns la mesajul organizatorilor, aşa că centrul de imunizare din sat s-a umplut rapid. Această tânără a fost prima persoană vaccina, iar serul i-a fost administrat de coordonatorul campaniei la nivel naţional, Valeriu Gheorghiţă.

Şi această femeie a venit încrezătoare după ce trăsura cu ceteraşi a trecut prin faţa porţii ei.

Femeie: ”Am şi mai multe boli şi am zis să vin să mi-l fac. Este foarte important că este atât de multă lume şi să nu aducă virusul din altă parte”.

Şi cei care lucrează în cadrul festivalului s-au vaccinat deja, ieri.

Ema Prisca- PR Electric Castle: „Am pornit o campanie de informare pentru locuitorii Bonțidei cu punct de vaccinare pentru doritorii care decid să se vaccinze şi să se imunizeze în condiţiile în care în scurt timp aici o să vină câteva zeci de mii de oameni la ediţia specială de anul acesta”.

Acest bărbat care a trecut prin boala le-a povestit oamenilor despre suferinţă să.

Bărbat: O lună am stat în spital. Trei zile pe ATI şi 19 zile cu masca de oxingen. După două trei luni m-am vaccinat, nu aş mai vrea să trec prin ce am trecut. Dacă s-ar duce în vizită pe ATI, măcar o zi să vadă ce este acolo şi cât de uşor ajungi în sacul de nailon, s-ar înspăimânta”.

Coordonatorul campaniei de vaccinare a lansat un nou apel.

Valeriu Gheorghiţă: ”Este un eveniment important care îşi doreşte să promoveze beneficiile şi importanța vaccinării. M-am bucurat şi salut această iniţiativă”.

Festivalul Electric Castle începe oficial în 6 august, cu deschiderea oficială din localitatea Bonțida, și se va încheia în 15 august la Cluj-Napoca. La eveniment sunt aşteptate peste 10.000 de persoane, iar accesul este permis exclusiv pentru persoanele vaccinate.
 Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *