Jeleu de pepene galben – GAZETA de SUD


Ingrediente: 500 ml suc de pepene (sau pulpa pasată şi strecurată), 40 g amidon, 50-100 g zahăr (în funcţie de cât de dulce este pepenele), fistic tocat

Mod de preparare:

Curăţă de coajă şi sâmburi pepenele galben. Mixează pulpa şi strecoară sucul. Ai nevoie de 500 ml. Poţi să pasezi pulpa printr-o sită, dacă vrei o textură mai consistentă.

Pune sucul într-o crăticioară şi amestecă-l cu 40 g de amidon de porumb şi zahăr în funcţie de cât de dulce este pepenele.

Pune crăticioara la foc mic şi după ce începe să fiarbă mai lasă 3-4 minute sau cât este necesar ca să înceapă să se îngroaşe.

Ia vasul de pe foc şi lasă să se răcorească. Toarnă compoziţia în forme sau castronele umezite cu apă înainte.

Lasă să se răcească la temperatura ambientală înainte de a da la frigider.

Scoateţi jeleul din forme sau serviţi direct din castronele. Presăraţi deasupra puţin fistic ras sau tocat.





Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *