Infectările COVID-19 cu tulpina Delta, în creștere accelerată în RomâniaSURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NETPână la sfârșitul săptămânii trecute, pe 3 octombrie, în România au fost confirmate 4.255 de cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care 1.722 cu varianta Alpha, 11 – cu Beta, 23 – cu varianta Gamma şi 2.499 cu varianta Delta.

„Până la data de 03 octombrie 2021 rata de confirmare cu VOC a fost de 88%. Evoluţia săptămânală a proporţiei cazurilor confirmate cu varianta Delta din numărul total de cazuri confirmate cu VOC are un trend crescător”, precizează INSP, marți, în raportul săptămânal.

Din păcate, au fost raportate și 75 de decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare, cele mai multe – 45 – cu varianta Delta, 27 cu varianta Alpha (britanică) și 3 cu Gamma.

În ultima lună, de când a fost declarată transmitere comunitară susținută la nivel național a variantei Delta, decesele cauzate de COVID-19 înregistrate se consideră a fi cauzate de această variantă, cu excepția situațiilor în care se detectează alte VOC (Beta, Gamma sau altele, emergente), a precizat INSP. 


 
Totodată, au fost raportate la INSP – CNSCBT un număr de 4860 de secvenţieri.

Cele 7 laboratoare care au raportat aceste rezultate sunt:
– INCDMM Cantacuzino;
– INBI ”Prof.Dr.Matei Balș”;
– MedLife;
– Universitatea “Ștefan cel Mare” Suceava;
– Institutul de Virusologie ” Ștefan S. Nicolau”;
– CRGM al SCJU Craiova;
– ”Pro Vitam” Sfântu Gheorghe.


Citește și:

Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *