Incendiile de vegetație fac ravagii în Turcia. Flăcările amenință hotelurile, iar turiștii sunt evacuați de pe plaje


Incendiile de vegetaţie din sudul Turciei au făcut deja opt victime, iar turiștii sunt evacuați de pe plaje în Bodrum, Marmaris şi Antalya, unde flăcările amenință inclusiv hotelurile.

Și în Grecia, flăcările au distrus cel puțin 20 de case lângă Patras. Focare noi au apărut şi în Sicilia.

În sudul Tuciei, pe coastele Mediteranei, pompierii duc o luptă crâncenă cu flacările. Duminică, focul s-a apropiat din nou de staţiunea Marmaris, după ce salvatorii reușiseră să stingă mai multe focare. Sute de turişti au fost evacuaţi de urgenţă.

În ultimele zile au fost peste 100 de incendii separate în satele şi în staţiunile de pe coasta Mării Egee, o regiune turistică populată a Turciei. În cel puţin trei provincii, printre care şi Antalya, aceste focare încă nu sunt sub control. Calvarul pare că nu se mai termină, așa că autorităţile turce au cerut ajutor internațional. Până acum, Rusia, Ucraina, Azerbaidjan și Iran au trimis avioane-cisternă.

Flăcările au izbucnit cel mai probabil pe fondul caniculei şi au fost întețite de rafalele de vânt, însă autorităţile turce investighează şi posibile acte criminale.

Și în Grecia, 300 de pompieri, sprijiniți de avioane și elicoptere, încearcă să stăvilească un incendiu de pădure care a mistuit până acum zeci de case.

Localnic: ”Ne-am luptat din răsputeri să ne salvăm casele, dar multe proprietăţi au fost distruse, câmpurile agricole au fost făcute scrum, măslinii încă ard. „

Cinci sate au fost evacuate și aproximativ 20 de persoane au fost spitalizate cu arsuri și probleme respiratorii de când s-a pornit urgia, nu departe de orașul Patras, în Peloponez.

Situaţia este din nou critică şi în Sicilia din cauza incendiilor de pădure, izbucnite pe fondul unor temperaturi de 45 de grade Celsius. Unii oameni au fost nevoiți să-și părăsească locuințele, iar aeroportul a fost închis.

Peste 800 de pompieri încearcă să ţină flăcările sub control, în special în apropierea orașelor Siracusa, Palermo și Enna. Alte focare izbcnite în acest weekend în peninsulă au afectat regiunile Calabria, Puglia, Campania și Lazio.Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *