Imagini șocante într-un spital din Iași. Un șobolan, surprins printre paturile paciențilorSURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NETÎn filmare se poate observa cum șobolanul mișună printre paturile pacienților. Imaginile au fost surprinse de camerele de supraveghere din spital, iar ulterior au fost făcute publice.

La un moment dat, se observă cum o asistentă încearcă să prindă șobolanul cu un suport de perfuzii, dar nu reuşeşte, iar acesta o ia la fugă. Asistenta pare că se sperie de el.

„Nu poți să faci un spital și să nu mături în spital. Acolo trebuie văzut exact ce s-a întâmplat, trebuie igienizat, deratizat, luate toate măsurile, dar conducerea spitalului trebuie să știe să facă lucrurile astea, dacă avem o sesizare din partea asta, o să trimitem acolo inspectorii de la igienă să sancționeze și să analizeze să vadă care sunt cauzele, adică cum s-a putut ajunge aici pentru că asta înseamnă deficiențe majore de igienă, dacă ajung șobolanii să intre în spital”, a precizat Vasile Cepoi, directorul de la Direcția de Sănătate Publică, potrivit ziaruldeiasi.ro.

„Conducerea institutului nostru nu a primit încă nicio sesizare oficială în acest sens, nu a fost făcută nicio plângere, dar a fost demarată în cursul acestei zile o anchetă internă care va urmări aceste înregistrări video să vedem modul cum s-a întâmplat și a vedea, evident, dacă cineva este răzpunzător pentru aceste lucruri. Angajatul care era de tură trebuia să își anunțe superiorii ierarhici care luau măsurile care trebuiau. Este dintr-o zonă tampon, pare a fi zona tampon, dar vom vedea pe acele înregistrări”, a afirmat Bogdan Mucenica, medic psihiatru la Institutul de Psihiatrie “Socola” Iași.

Potrivit înregistrării, imaginile au fost filmate duminică, 3 octombrie.


Citește și:

Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *