”Ibiza Greciei nu mai este insula petrecerilor”. Restricții în Mykonos, din cauza cazurilor de CovidDupă un an de așteptare și de restricții, iată că nici vacanțele din vara lui 2021 nu sunt lipsite de emoții. De la zi la zi, în mai toate destinațiile îndrăgite de români apar reguli și restricții.

De pildă, în Mykonos insula grecească vestită pentru petreceri, s-a oprit muzica.

Măsura a fost luată de autoritățile elene ca să evite aglomerația, mai ales că sunt tot mai multe cazuri de infectare cu SARSCOV-2. Supărați că nu mai pot să stea toată noaptea în cluburi, mulți și-au făcut bagajele.

S-a lăsat liniștea în Ibiza Greciei vestită pentru petrecerile spectaculoase organizate pe plajă și în cluburi. Din cauza numărului mare de cazuri de Covid 19, Ministerul pentru Protecția Civilă a decis să oprească muzică în localuri până pe 26 iulie. Mai mult decât atât turiștii nu mai au voie să iasă din hoteluri după ora 1 noaptea.

Meg Mihăiță, turist Mykonos: ”Salutare din Mykonos, unde noile restricții legate de muzică au pus insula pe silențios aș putea spune. Eram la restaurant, era ora 5 și la ora 6 urma să se oprească muzica. Cei de acolo au chemat DJ-ul să facă o ultima oră de petrecere, a fost foarte frumos, însă în momentul în care s-a oprit muzica a fost, așa, o liniște deplină. Asta ne-a mai rămas de făcut, să ne relaxăm, lumea mai cânta în restauante dacă tot nu e muzică”.

Turiștii mulți dintre ei, români, au fost nevoiți să improvizeze, ca să își umple timpul. Au fost însă destui dezamăgiți care au decis să plece din Mykonos mai devreme.

Alexandra Savuca, turist Mykonos: ”Ibiza Greciei nu mai este insula petrecerilor. De sâmbătă, muzica e interzisă în baruri și restaurante. Pe lângă oprirea muzicii, avem și restricțiile de circulație de noapte între orele 1 și 6 dimineață. După cum vedeți, e absolut liniște pe plajă”.

În mod normal, peste un milion de turiști vizitează stățiunea Mykonos în sezon, cei mai mulți pentru chefurile de pomină. Doar că în ultimele zile Grecia a înregistrat peste 2.000 de cazuri noi la fiecare 24 de ore, iar pentru luna august autoritățile se așteaptă la peste 10.000 de îmbolnăviri pe zi.

Dacă sunteți în Grecia acum și urmează să va întoarceți, în lipsa vaccinului, trebuie să va faceți testul PCR acolo, pentru a nu sta în carantină aici, țara fiind pe lista galbenă. În schimb, în cazul în care reveniți în țară din țări aflate pe lista roșie, ca Spania ori Portugalia, țări preferate de români pentru vacanță și nu sunteți imunizați, sunteți nevoiți să stați în carantină 14 zile.

Cu un test PCR în a 8-a zi, negativ, puteți reduce timpul petrecut în casă cu 4 zile. În cazul copiilor, cei până-n 3 ani nu au nicio restricție, însă cei până-n 12 ani vor fi testați indiferent dată țară se află pe lista galbenă ori roșie.Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *