Germania ar putea ajunge la 100.000 de cazuri de Covid-19 pe zi. Avertismentul lui MerkelCancelarul german, Angela Merkel, a declarat, duminică, că se teme că numărul de cazuri noi zilnice în Germania ar putea crește până la 100.000 pe zi.

Ea spune că acest lucru s-ar putea întâmpla în două luni, asta daca nu cumva mai mulți oameni se vor vaccina, iar pentru cei care refuza imunizarea se vor impune restricții, conform Reuters

Șeful de cabinet al lui Merkel, Helge Braun, a declarat pentru ziarul Bild că numărul cazurilor crește cu 60% pe săptămână, chiar dacă aproape jumătate din populație este complet vaccinată.

„Dacă varianta Delta va continua să se răspândească în acest ritm și nu o contracarăm cu o rată de vaccinare foarte mare sau cu o schimbare de comportament, am putea avea o incidență de 850 (la 100.000 de persoane) în doar nouă săptămâni”, a spus el.

Acest lucru echivalează cu 100.000 de noi infecții pe zi, a precizat Braun, adăugând că acest lucru va duce la carantinarea multor persoane și la un haos în economie.

Aproximativ 60% dintre cei 83 de milioane de nemți s-au vaccinat cu prima doză de vaccin antiCovid și aproximativ 48% sunt imunizați complet.

În ciuda riscului existent, Merkel a precizat că nu va impune vaccinarea obligatorie. Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *