FOCURI de ARMĂ la frontiera cu Ucraina! Cum au SCĂPAT contrabandiștii de oamenii legiiSURSĂ: Realitatea.NET

AUTOR: REALITATEA.NETPolițiștii de frontieră din cadrul SPF Sighetu Marmației au desfășurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete în zona de responsabilitate.

Astfel, în data de 01 octombrie, în jurul orei 06.00, colegii noștri aflați în misiune de supraveghere a frontierei de stat au observat pe direcția localității de frontieră Rona de Sus, județul Maramureș, mai mlte persoane care transportau colete voluminoase dinspre frontiera de stat spre interiorul țării.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea grupului, efectuând somațiile legale prin voce. Însă persoanele nu s-au supus somațiilor, iar colegii noștri au executat două focuri de avertisment cu armamentul din dotare, în plan vertical, respectând prevederile legale în vigoare. Persoanele au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin, trecând prin apa râului Tisa din România în Ucraina.

Au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin despre caz, în vederea cercetării în comun a cazului.

Ulterior, în zona respectivă au fost descoperite mai multe colete cu țigări. Acestea au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 3.999 pachete cu țigări provenite din magazine de tip duty free.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 46.788 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.


Citește și:

Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *