Florin Cîțu, în prima ieșire publică după scandalul reținerii sale în SUA: ”Nu m-am gândit niciodată să-mi dau demisia”Florin Cîțu a avut sâmbătă prima ieșire publică după scandalul provocat de informațiile potrivit cărora a fost reținut în SUA, în anul 2000, pentru că a fost prins băut la volan.

Cele mai importante declarații ale premierului Florin Cîțu.

– Nu am adus în discuție acest subiect cu domnul președinte. Domnul Orban presupun că avea această informație.

– Am discutat cu domnul președinte și este foarte clar, aceasta nu este o situație penală.

– Nu m-am gândit niciun moment să-mi dau demisia. Un eveniment petrecut acum 21 de ani în SUA nu are niciun fel de implicații.

– În continuare avem o guvernare pe care trebuie s-o ducem la capăt, avem reforme pe care le-am început şi pe care trebuie să le ducem la capăt.

– Am văzut şi eu declaraţiile şi am fost surprins neplăcut, pentru că nu am auzit nici o declaraţie atunci când un director al CFR Călători a lăsat oamenii vreo opt ore fără să-i ajute sau nu am văzut nici un fel de discuţii când astăzi partenerii de coaliţie îşi strângeau mâna pe treptele PSD sau îi aveau lângă ei pe oamenii PSD la pupitru în guvern.

– Deci asta, discuţiile acestea eu aş vrea să le avem în coaliţie, sunt de acord să discutăm acolo, dar nu în spaţiul public, despre moralitate şi despre etică.

– Au fost respectate toate procedurile legele pentru a fi numit premier, nu am considerat că e un element negetiv pentru a fi numit în funcție.

– Aş spune ceea ce spun fiecărei persoane din momentul în care mi s-a întâmplat mie, că nu trebuie făcut. Niciodată nu trebuie amestecate alcoolul şi condusul. Eu mi-am învăţat lecţia.

– Nu s-a mai întâmplat niciodată de atunci. O singură dată am încercat să trec foarte repede, să închid acel episod foarte repede, pentru că este ceva ce niciodată nu aş susţine şi de fiecare dată am fost împotrivă, şi în continuare.

– Şi poate că e nevoie şi în România să ne uităm la legislaţie, pentru că, vedeţi, în SUA legislaţia este mult mai dură, depinde şi de la stat la stat, în unele state este mai dură, în altele este mai puţin dură, dar această toleranţă zero poate ar trebui să ne gândim să fie implementată şi în România.

– E o situație prin care nu am mai trecut niciodată. Era sâmbătă, veneam de la ziua colegului de cameră.

– Am băut îndeajuns cât să depășesc limita legală, cred că bere am băut, nu pot să duc 7-8 beri.

– Am recunoscut imediat ce am fost oprit de poliție că am consumat alcool, nu a fost nimic special. Am stat în custodia Poliției cât s-au derulat procedurile, nu mai știu exact cât.

– Mi-am vândut mașina, m-am și împrumutat, nu mai știu exact.

– Sunt sisteme juridice diferite. În SUA am înțeles și eu acum legislația, ceea ce am făcut eu a fost delict, de aceea am spus că e contravenție.

– În SUA nu am avut niciodată vreun drept restricționat, am lucrat la bancă un an mai târziu, în 2009 mi-am reînnoit viza, am fost de mai multe ori apoi în SUA.

– PNL va avea la conducere un om care peste tot pe unde a fost și-a făcut treaba.

-Nu am adus în discuţie acest eveniment, în ceea ce îl privește pe domnul Preşedinte, în ceea ce îl priveşte pe domnul Orban, un coleg mi-a spus că acum câteva luni i-a arătat această hârtie, şi spunând că o are, deci poate că avea această informaţie. 

-Aceasta nu e o situaţie penală, sunt legislaţii diferite în România şi în Statele Unite, dar nu se califica sub nicio formă 

 – – – – 

Până acum, premierul Florin Cîțu a reacționat la scandalul stârnit de informațiile referitoare la incidentul din SUA doar pe rețelele sociale, cu imagini de la o vizită a sa în Statele Unite și diverse melodii.

”Acum 20 de ani, a fost vorba de DUI, este vorba de conducere sub influenţa alcoolului. Am plătit amenda respectivă, o amendă foarte mare. Este contravenţie, am făcut o greşeală acum 20 de ani. Este interesant că în patru tururi de scrutin cu PSD nu a apărut această informaţie, apare acum în competiţia internă din PNL”, a declarat Florin Cîţu.

 Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *