FCBS – Şahtior Karagandy 1 – 0. Victorie la limită pentru FCSB în Europa Conference LeagueFCSB a învins formaţia kazahă Şahtior Karagandy cu scorul de 1-0 (1-0), joi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în prima manşă a turului al doilea preliminar al Europa Conference League la fotbal.

 

Vicecampioana României s-a impus la limită, prin golul marcat de Andrei Cordea (38).

Roş-albaştrii au avut meciul în mână, dar nu au ştiut să obţină o victorie mai clară, care să le faciliteze situaţia în perspectiva revanşei din Kazahstan, iar pe final chiar au riscat să scape victoria printre degete.

FCSB – Şahtior Karagandy | Desfășurarea partidei:

 

FCSB a făcut o primă repriză bună, şi-a creat mai multe ocazii de gol, dar nu a reuşit să fructifice decât o dată. Tănase a şutat din voleu de la 12 metri, la centrarea lui Cordea (16), dar portarul kazah a respins. Acelaşi Tănase a expediat un şut de la circa 22 de metri, însă pe direcţia lui Şaţki. Ov. Popescu (29) a şutat violent de la 17 metri, însă puţin peste transversală.

Echipa antrenată de Dinu Todoran a marcat în min. 38, prin Cordea, cu un şut de la 25 de metri care l-a păcălit pe portarul Şaţki, care are pe conştiinţă golul.

Cordea a fost, de altfel, cel mai bun om de pe teren, având alte două ocazii bune în debutul reprizei secunde, însă şuturile sale (52, 54) au fost respinse de portar.

În ultima jumătate de oră, oaspeţii au efectuat câteva mutări ofensive şi acestea au fost aproape să dea roade şi pe fondul schimbărilor de la FCSB, care au adus pe gazon jucători foarte tineri (Musi, Ianis Stoica) sau ieşiţi din formă (Coman, revenit după mai multe luni de absenţă). Omirtaev (60) a şutat de la distanţă, puţin peste poartă. În min. 86, după o gafă a lui Cristea în faţa lui Kibirai, Vlad a fost nevoit să salveze golul la şutul lui Tatîbaev. La faza fixă care a urmat, Hozin (86), rămas liber la 7 metri, a reluat peste poartă, potrivit Agerpres.

Manşa secundă se va juca pe 29 iulie, la Karagandy. Din acest sezon al cupelor europene nu mai este valabilă regula golurilor marcate în deplasare, în caz de egalitate la general după două partide urmând să se joace prelungiri, iar în caz că egalitatea persistă, să se execute lovituri de departajare.

Dacă va trece de Şahtior Karagandy, FCSB va juca în turul al treilea preliminar contra formaţiei ucrainene Kolos Kovalivka (locul 4 în campionatul trecut). FCSB ar juca prima manşă în deplasare, pe 5 august, iar revanşa la Bucureşti, pe 12 august.

FCSB – Şahtior Karagandy | Echipele de start:

 

FCSB: Vlad – V. Creţu, A. Creţu, Cristea, Radunovic – Moruţan (Stoica ’46), Ov. Popescu, Vînă (Musi ’46) – Cordea (Dumitru ’90+1), Tănase, Oct. Popescu (F. Coman ’71). Antrenor: Dinu Todoran

Şahtior Karagandy: Shatskly – Gabyshev (Kybyray ’66), Khozin, Graf, Buivolov, Atanaskoski – Mitosevic, Mawutor (Tattybayev ’78), Bakaev – Shikavka (Rustemovic ’66), Najaryan (Omirtayev ’59). Antrenor: Magomed Adiev

Cartonaşe galbene: Creţu ’59, Ov. Popescu ’88 / Mitosevic ’24, Khozin ’33

Meciul a fost arbitrat de cipriotul Vasilis Dimitriou, ajutat de Nikos Egglezou şi Pavlos Georgiou.

Rezervă a fost Georgios Nikolaou.

 Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *