EXCLUSIV „Ar mai putea ‘Steaua 86’ să câștige Liga Campionilor azi?” Un om de bază al roș-albaștrilor, răspuns categoricCupa Campionilor Europeni câștigată de Steaua în 1986 rămâne cea mai mare performanță din istoria fotbalului românesc.


Adrian Bumbescu, unul dintre jucătorii din lotul Stelei din 1986, crede că acea echipă a „militarilor” nu ar mai putea repeta, în prezent, acea performanță.


Într-o intervenție la Ora Exactă în Sport, joi dimineața, actualul antrenor de la Centrul de copii și juniori de la CSA Steaua a spus că echipa avea în componență trei „stranieri”, referindu-se la „rădăcinile” lui Helmut Duckadam, Ladislau Boloni și Anton Weissenbacher.


„Vorbim deja, ne ducem prea sus deja. Nu cred. Noi aveam trei „străini” în echipă atunci. Duckadam neamț și Boloni ungur. Și Weissenbacher (n.r.: – Anton Weissenbacher, fundaș stânga)”.


Steaua a învins FC Barcelona, în finala CCE 1986


Steaua – Barcelona 0-0, 2-0, după lovituri de departajare


Finala Cupei Campionilor Europeni: 7 mai 1986, ora 20:15, Sevilla, Stadion „Ramon Sanchez Pizjuan”, spectatori: 70.000.


Steaua (antrenor Emeric Ienei): Duckadam – Iovan, Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu – Bălan (Anghel Iordănescu – ’75), Balint, Boloni, Majearu – Lăcătuş, Piţurcă (Marin Radu II – ‘107).


FC Barcelona (antrenor Terry Venables): Urruticoechea – Gerardo Miranda Concepcion, Miguel Bernardo Blanquetti, Alexanco, Julio Alberto  – Victor Munoz, Schuster (Jose Moratalla Claramunt – ’85), Marcos Alonso, Pedraza –  Archibald (Angel ‘Pichi’ Alonso ‘106), Carrasco


Loviturile de departajare de la 11 metri: 0-0 Majearu (ratare), 0-0 Alexanko (ratare), 0-0 Boloni (ratare), 0-0 Pedraza (ratare), 1-0 (gol), Lăcătuş, 1-0 Alonso (ratare), 2-0 (gol) Balint, 2-0 Marcos (ratare).


CSA Steaua a debutat cu victorie în Liga 1


 


CSA Steaua s-a impus cu 1-0 în primul meci din Liga 2, cu FK Csikszereda. Singurul gol al meciului a fost marcat de Bogdan Chipirliu, care a fost trimis în teren în minutul 59, pentru a-l înlocui pe Huiban. Chipirliu a revenit după accidentare și a reușit să aducă astfel prima victorie a echipei lui Oprița. 


Chipirliu a devenit astfel primul jucător care înscrie pe noua arenă din Ghencea într-un meci oficial, după ce în urmă cu o lună, tot el marca primul gol de pe stadionul cel nou, în amicalul cu OFK Belgrad, încheiat 6-0. Chipirliu a înscris de două ori în acel meci. 


FCSB vrea să joace în Ghencea


 


Liderul Peluzei Nord, Gheorghe Mustață, anunță că s-au făcut toate demersurile pentru a juca pe Ghencea. Suporterul din Peluza Nord a devenit o voce importantă a suporterilor în ultimul timp, iar acum anunță că fanii nu vor renunța la demersul de a juca pe Ghencea. Ba chiar mai mult, Mustață nu s-a putut abține și i-a atacat pe cei de la CSA Steaua, desre care spune că nu au nici un viitor.


„Noi am insistat foarte mult și insistăm în continuare, indiferent că lumea zice că nu se înțelege cu Gigi. Nu! Trebuie să asculte și părerea noastră, pentru că noi asta ne dorim. Problema este că aici au rămas milioanele de suporteri, nu la CSA”.  • EXCLUSIV | Ar mai putea Steaua 86 să câștige Liga Campionilor în prezent?


Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *