Djokovic n-a fost în apele lui la Tokyo! Arbitrul nici măcar nu a putut reacționa când a făcut asta: comportament irealComportamentul sârbului Novak Djokovic în finala mică a turneului olimpic de tenis a fost departe de spiritul sportivității. 


Frustrat de înfrângerea suferită în semifinalele turneului olimpic de tenis în fața germanului Alexander Zverev, Novak Djokovic nu și-a putut recalibra starea de calm până la începerea finalei mici a probei de simplu. 


După un schimb lung de mingi în partida care a stabilit câștigătorul medaliei de bronz la Tokyo, disputată între Novak Djokovic și Pablo Carreno Busta, liderul ATP și-a aruncat racheta în tribune, comițând un gest nesportiv rar întâlnit pe terenurile de tenis.


Novak Djokovic și-a rupt racheta de semnul Jocurilor Olimpice plasat pe fileu
Contrar tuturor așteptărilor rezonabile, arbitrul de scaun, germanul Nico Helwerth nu a penalizat în niciun fel ieșirea nervoasă a sârbului, deși aruncarea rachetei în tribune a fost evidentă, având loc fix după încheierea punctului. Câteva minute mai târziu, Novak Djokovic a lovit semnul olimpic imprimat pe fileu cu toată puterea, îndoindu-și racheta, prilej cu care a fost avertizat de oficialul partidei.


Pablo Carreno Busta a fost nemulțumit de judecata arbitrului de scaun, care nu a ținut cont deloc de prima ieșire nervoasă, în consecință nu l-a penalizat pe ‘Nole’ cu un punct. Calvarul de 2 ore și 49 de minute s-a încheiat fără succes pentru Novak Djokovic, care a pierdut scor 4-6, 7-6, 3-6 și nu a reușit să își egaleze cea mai bună performanță olimpică în proba individuală – medalia de bronz, câștigată la Beijing în 2008. 


Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *