CTP, după ce Cîțu a zis că nu mănâncă pâine: ”Printr-o sforțare de creieri și suflet, s-a întrecut pe sine”Gazetarul Cristian Tudor Popescu l-a criticat pe premierul Florn Cîțu, după ce acesta a fost întrebat de un reporter cât costă o pâine, iar șeful Guvernului a replicat că  … nu mănâncă pâine.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Cristian Tudor Popescu face o paralelă între premierul Cîțu și fosta regină a Franței Marie Antoinette, care, după ce a aflat că poporul murea de foame pentru că nu-și permitea o pâine, le-a transmis acestora să mănânce … brioșe. 

”Marie Antoinette a sfârșit la ghilotină” – reamintește gazetarul.

Mesajul complet al lui Cristian Tudor Popescu:

Regina Cîțu

Credeam că domnul Cîțu și-a atins maximul inteligenței și umanității prin replica pe care ne-a oferit-o cu prilejul împușcării ursului Arthur: „Poate că nu era cel mai mare urs din România”. M-am înșelat.

Printr-o considerabilă sforțare de creieri și suflet, domnul prim-ministru s-a întrecut pe sine, dând un răspuns regesc la întrebarea reporterului: „Cât costă o pâine?”, „Nu știu. Nu mănânc pâine”.

De ce regesc? În Franța anului 1789, săracii crăpau de foame din pricina creșterii prețului pâinii. Fiindu-i comunicată situația, se spune că regina Marie Antoinette a cugetat așa: „Dacă n-au pâine, să mănânce brioșe”.

Carevasăzică, mușchiulosul domn Cîțu nu mănâncă pâine ca să nu se îngrașe sau pentru că așa vrea mușchii lui, și le sugerează dieta asta celor care nu prea au ce pune pe masă în afară de pâine. Marie Antoinette a sfârșit la ghilotină”.

Răspunsul lui Cîțu la întrebarea cât costă o franzelă: ”Nu mănânc pâine”

 

Marți, Florin Cîțu a arătat că nu știe cât costă o pâine, după ce a fost întrebat care este prețul unei franzele. Premierul a spus că el nu mănâncă pâine, ocolind astfel un răspuns direct.

”Știți cât mai costă o franzelă sau o sticlă de ulei?”, a fost întrebat premierul de către un reporter, în contextul declarațiilor acestuia legate de nivelul de trai al românilor.

Nu mănânc pâine”, a răspuns Florin Cîțu.

 Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *