Crește din nou numărul infectărilor cu COVID-19 și cel al pacienților din ATI. La Bistrița, spitalul reintră în carantinăTot mai mulţi români sunt diagnosticaţi cu COVID-19 iar secţiile de terapie intensivă încep să se aglomereze. La Iaşi, o femeie a ajuns în stare gravă după ce a refuzat să ceară ajutor medical, iar Spitalul Judeţean Bistriţa intră, din nou, în carantină.

În ultimele 24 de ore, 326 de români au fost diagnosticaţi cu COVID -19, mai mulţi decât în ziua precedentă.

Din păcate, creşte şi numărul pacienţilor care ajung în secţiile de Terapie intensivă, în acest moment, sunt internaţi 96 de bolnavi.

La Iaşi, o femeie în vârstă de 55 de ani a ajuns în stare critică pe mâna medicilor ATI după ce mai bine de o săptămână s-a tratat singură cu antibiotice, deşi avea febră şi stare de inconştienţă.

Pacienta nu era vaccinată şi. din cauza bolii, medicii spun că plămânii i-au fost afectaţi, la fel şi ficatul din cauza excesului de pastile luate fără sfatul medicului. Femeia le-a spus cadrelor medicale că i-a fost teamă să vină la spital, crezând că oxigenul administrat o va ucide.

Probleme sunt şi la Bistriţa – Năsăud, unde Spitalul Judeţean intră din nou în carantină din cauza numărului tot mai mare de pacienţi infectaţi. Acolo sunt 17 pacienţi confirmaţi cu COVID-19, printre care şi un minor. Pentru moment, accesul vizitatorilor este interzis în spital.

Ultimele date furnizate de Ministerul Sănătății/Grupul de comunicare strategică

-326 de cazuri noi COVID-19
-29.302 teste efectuate
-96 de pacienți la ATI

Recomandările medicilor:

– Nu vă tratați singuri acasă
- Nu luați antibiotice când aveți simptome de COVID
- Peste 80% din cei infectați sunt nevaccinaţiSource link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *