Comunicat oficial! CS Mioveni amenință cu retragerea din campionat: „S-a depășit orice măsură!”CS Mioveni s-a simțit dezavantajată după înfrângerea cu CFR Cluj și amenință cu retragerea din campionat.


Clubul ce a promovat în acest sezon este nemulțumit de atitudinea arbitrilor meciului dintre ei și CFR, adică Florin Chivulete, Vladimir Urzică și Andrei Constantinescu. CS Mioveni a postat un comunicat pe pagina oficială de Facebook, prin care condamnă atitudinea arbitrilor. Comunicatul a fost semnat de Dumitru Olteanu, președintele Consiliului Director:


„Este inadmisibil modul în care am fost tratați de către cavalerii fluierului (Florin Chivulete, Vladimir Urzică și Andrei Constantinescu), CFR marcând un gol dintr-un offside evident, iar nouă refuzindu-ni-se un penalty clar, fapte ce au condus la victoria oaspeților. 


Nu vrem să contestăm valoarea adversarilor noștri, așa cum nu vrem să stirbim din meritele clujenilor în obținerea unor performanțe remarcabile în cupele europene. Dar când pierdem un joc în asemenea manieră, ne întrebăm ce rost mai are să participăm într-o competiție în care ni se taie orice drept la egalitate. 


„CCA nu va avea de suferit dacă o echipă mică va dispărea”


Au fost nenumărate situații în care nu am comentat nimic la adresa arbitrajelor, cu toate că și atunci am fost dezavantajați. Dar ceea ce s-a întâmplat vineri seară a întrecut orice măsură. Având în vedere aceste aspecte și țînând cont de faptul că toată lumea protejează în continuare o Comisie Centrală a Arbitrilor care este stat în stat, ne gândim serios să ne retragem din competiție. 


În mod sigur CCA nu va avea de suferit dacă o echipa mică și inimoasa că a noastră va dispărea din fotbalul românesc, dar numai în acest fel întreagă lume va află ce se întîmplă cu arbitrajele de la noi din țară. Dacă nimeni nu îndrăznește să tragă la răspundere CCA, măcar retragerea noastră va ajunge la urechile UEFA și FIFA, iar semnalul nostru de alarmă poate va vindecă un fotbal în care cavalerii fluierului decid după bunul plac învingătoarea unui joc de fotbal. 


„Vom începe însănătoșirea unui fotbal bolnav”


Dacă nimeni nu are curajul să facă ceva, poate măcar noi, prin retragerea din Liga 1, vom aduce la cunoștință iubitorilor de fotbal din toată lumea că în România CCA-ul patronează sportul rege. Vom dispărea noi, vom fi amendăți, dezafiliati, etc, dar poate vom fi cei care vom începe însănătoșirea unui fotbal bolnav, în care rezultatele finale sunt la mâna domnilor arbitri. 


Înaintea fiecărui meci oficial, echipele din Liga 1 sunt obligate să plătească aproximativ 4.000 de euro pentru baremurile arbitrilor și observatorilor. Foarte bine! Plătim cu toții, cu toate că această suma este una imensă în comparație cu salariul mediu din România. Dar dacă tot plătim acești bani, nu înțelegem de ce niciodată nu ni se aduc la cunoștință și nouă, celor care plătim, notele date de observatori arbitrilor. 


De fiecare dată, orice sancțiune primită de fotbaliști este adusă la cunoștință mass media, așa cum orice amendă sau sancțiune a antrenorilor este dată publicității. Lumea află imediat ce și cât plătesc cei de pe teren, dar niciodată nu aflăm ce ce întâmplă cu cavalerii fluierului. Facem pe această cale un apel către toate echipele de fotbal din țară să ni se alăture în demersul nostru”.
  • Comunicat oficial! CS Mioveni amenință cu retragerea din campionat:Ianis Hagi în Champions League! Marți, de la 10 seara, în direct la PRO X: Glasgow Rangers – Malmo! Bucurați-vă de fotbal!

Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *