Cine sunt asasinii președintelui din Haiti, Jovenel Moise. „A fost un atac bine orchestrat”Asasinii preşedintelui haitian Jovenel Moise, care a fost ucis miercuri, erau mercenari „profesionişti” care s-au dat drept agenţi americani şi este posibil să fi părăsit deja ţara, a declarat ambasadorul haitian în SUA, relatează AFP, conform Agerpres.

Autorii asasinatului s-au prezentat la reşedinţa preşedintelui Jovenel Moise, afirmând că lucrează pentru Agenţia american antidrog (DEA), dar comportamentul lor nu părea conform cu acest statut, a spus ambasadorul Bocchit Edmond.

„A fost un atac bine orchestrat şi este vorba despre profesionişti”, le-a spus ambasadorul Bocchit Edmond jurnaliştilor într-o discuţie online.

„Avem o înregistrare video şi credem că este vorba despre mercenari”, a adăugat el.

Prima Doamnă din Haiti Martine Moise, care a fost rănită în atac, va fi evacuată la Miami pentru a fi tratată. „Pot să vă spun că au fost date dispoziţiile necesare de dimineaţă pentru a o transfera într-un spital din Miami”, a declarat ambasadorul.

O anchetă este în curs pentru a stabili unde se află asasinii, care sunt motivaţiile lor şi ce cetăţenie au, a mai spus Edmond, care a afirmat că ei vorbeau între ei în spaniolă.

El crede că este posibil ca asasinii să fi părăsit deja Haiti, probabil pentru a se deplasa în Republica Dominicană, o ţară hispanofonă care îşi împarte cu Haiti insula Hispaniola.

„Nu se ştie dacă au plecat sau dacă se află încă acolo”, a spus ambasadorul.

„Dacă nu sunt în ţară, nu există decât un mod prin care puteau pleca – pe la frontiere, întrucât cu avionul nu era posibil”, a adăugat el.

Bocchit Edmond afirmă că eventualitatea utilizării unui avion privat ar fi fost detectată de aviaţia civilă, în timp ce o ieşire pe la frontierele terestre ar fi putut trece neobservată.Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *