Canoistul Cătălin Chirilă, portdrapelul României la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice 2020Canoistul Cătălin Chirilă va fi portdrapelul României la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice 2020.

Canoistul Cătălin Chirilă a fost desemnat purtător de drapel al României la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, care va avea loc duminică, de la ora 14:00 (ora României), a anunţat Comitetul Olimpic şi Sportiv Român pe pagina sa de Facebook.

Chirilă a ocupat locul 5 în finala probei de canoe dublu pe 1.000 m, alături Victor Mihalachi. Cătălin Chirilă a concurat şi la canoe simplu pe 1.000 de metri, dar nu a prins finala A, terminând pe locul 11 la general, transmite Agerpres.

La ceremonia de deschidere, pe 23 iulie, România i-a avut ca purtători de drapel pe înotătorul Robert Glinţă şi pe canotoarea Simona Radiş. Iniţial, la feminin fusese desemnată Mădălina Bereş, dar aceasta nu a mai putut participa la ceremonie din cauza schimbării programului probelor de canotaj.

În 2016, portdrapelul României la ceremonia de închidere a fost spadasina Simona Pop, medaliată cu aur în proba pe echipe, în 2012, la Londra, drapelul a fost purtat la festivitatea de încheiere a Jocurilor de gimnasta Sandra Izbaşa, campioană olimpică la sărituri, în 2008 a fost purtat de canotoarea Georgeta Andrunache, medaliată cu aur şi bronz la acea ediţie, etc.

România încheie Jocurile Olimpice de la Tokyo cu un bilanţ de patru medalii, una de aur, la dublu vâsle feminin (Nicoleta Ancuţa Bodnar, Simona Geanina Radiş), şi trei medalii de argint, la spadă feminin (Ana-Maria Popescu), dublu rame masculin (Marius Vasile Cozmiuc, Ciprian Tudosă) şi patru rame fără cârmaci masculin (Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari).Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *