Bucătăriile mobile instalate pe plajă, tot mai preferate de turiști, pe litoralul românescTuriştii care vor să petreacă toată ziua la soare şi să scape de cozile de la restaurant îşi pot cumpăra prânzul de la bucătăriile mobile instalate pe plajă.

Specialităţile sunt diverse, de la burgeri şi antricot de vită, până la inele de calamar şi hamsii prăjite. Comoditatea costă, însă, ca în vârf de sezon.

În Mamaia, într-o bucătărie mobilă, Charles pregăteşte zilnic zeci de frigărui cu carne de oaie – cunoscutele Arrosticini italieneşti. O porţie costă 30 lei.

Charles: „E carne proaspătă, o păstrăm la frigider tocmai pentru a-i păstra prospeţimea, dar nu o congelam. Iată cum arată ele. Şi de aici le punem direct pe grill, le punem aşa, pentru aproximativ 10-15 minute”.

Cei care ajung să guste preparatul revin, mai ales că nu-l găsesc uşor pe litoral.

Reporter: „Cum e?”
Clientă: „Da, e bună! Faţă de ce am mâncat pe aici, e foarte bun şi gustos!”

Client: „Ceva deosebit. Preparat cum trebuie, deci extraordinar. Foarte bun”.

Şi vestitele inele de calamar, care te duc cu gândul la Grecia, au trecere.

Octavian Baloi, chef: „Avem nişte inele de calamari, ţinute într-un ulei de măsline cu puţin pătrunjel, foarte puţin usturoi, din care vom face o salată. Pe plajă e cald şi trebuie să mâncăm mai uşor şi sănătos chiar. Şi apoi eu am venit cu un sos de iaurt grecesc”.

Octavian este proprietarul unui bistro vegan din Constanța şi şi-a adus preparatele proaspete mai aproape de turiştii aflaţi pe plajă.

Octavian Baloi: „Oamenii sunt în vacanţă, vin la mare, vor să se deplaseze poate cât mai puţin datorită căldurii şi atunci serviciile vin către ei. În general, caută chestii sănătoase, da, într-adevăr. Cauta chestii mai puţin prăjite – paradoxal”.

Clientă: „Este ideal, nu mai trebuie să mă deplasez, cinci minute îmi ia ca să vin să îmi aleg mâncarea dorită. Sunt şi variante vegane şi mai fresh şi chiar mi se pare super accesibil”.

Un alt turist care a decis să ia prânzul pe şezlong a comandat de la food truck o porţie mai consistentă.

Mihai, turist: „Nu văd o diferenţă între a mânca la restaurant şi aici. Singura diferenţă e că aici chiar am marea lângă mine şi e mult mai plăcut”.

Turistă: „Se mănâncă sănătos, e foarte bun şi aş propune să fie cât mai multe, decât să stai la o masă până când vine un chelner şi să aştepţi mâncarea nu ştiu cât timp. E o soluţie fantastică”.

Asisgurati-vă însă că cei de la care vă cumpăraţi mâncarea au la vedere autorizaţia de funcţionare. Astfel, aveţi garanţia că respectă normele sanitare.Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *