Avertisment pentru turiști: 13 insule grecești, printre care Santorini și Mykonos


SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana StanescuDupă includerea celor 13 insule grecești în zona roșie, orice călătorie neesențială spre și dinspre această regiune limitată, prin impunerea strictă a carantinei sau a dovezii vaccinarăă anti-COVID-19.

Imagine
Ministrul adjunct al Protecției Civile din Grecia, Nikos Hardalias, a declarat joi că Mykonos și Ios, o altă destinație turistică populară, se află la „un pas” de impunerea unor restricții.

El a spus că situația este îngrijorătoare și pe insulele Zakynthos, Tinos, Lefkada, Santorini, Paros și Rodos, relatează Reuters.

Incidența cazurilor în Grecia a ajuns la 346,22, la 100.000 de locuitori, potrivit datelor ECDC.

România a actualizat joi lista statelor cu risc epidemiologic, incluzând Grecia în zona ROȘIE.

Noua listă a statelor cu risc epidemiologic ridicat, adoptată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, include și Grecia în zona roșie. CNSU a modificat joi lista țărilor și teritoriilor de risc epidemiologic ridicat, care va intra în vigoare din 1 august. 

Citește și Grecia a intrat în zona ROȘIE – Carantina este OBLIGATORIE! LISTA țărilor cu risc epidemiologic ridicat, actualizată – Document

Astfel, persoanele care vin în România din state aflate în zona roșie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate. De asemenea, nici copiii cu vârsta sub 6 ani nu intră în carantină. Cei cu vârsta între 6 și 16 ani sunt exceptați numai dacă prezintă la intrarea în țară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte.


Citește și:Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *