Atentat terorist asupra unui autocar cu fotbaliști. Cel puțin 5 morți – Colaboratori ai Al Qaeda bănuiți de bombardamentCinci jucători de fotbal au fost uciși și alți câțiva răniți când explozia unei bombe a vizat vineri un autobuz care transporta o echipă locală de fotbal în portul Kismayo, a declarat un oficial.

Omar Hussain, un ofițer de poliție local din Kismayo, a declarat pentru Agenția Anadolu că pare a fi o explozie provocată de o bombă, adăugând că se desfășoară investigații suplimentare.

„Am confirmat cinci decese și mai mult de 12 răniți și mai avem unii jucători dispăruți, a declarat căpitanul Ahmed Farah pentru presa internațională.

Biroul președintelui Mohamed Abdullahi Mohamed, a trimis pe contul de Twitter, mesajul președintelui. Acesta a transmis condoleanțe și a dat vina pe insurgenții al Shabaab, colaboratori cu Al Qaeda, pentru explozie.

Al Shabaab, care dorește să destituie guvernul central și să impună interpretarea sa dură a legii islamice, efectuează frecvent atacuri cu arme și bombe în națiunea Cornului Africii.

 

#BREAKING: A roadside bomb hit a minibus carrying football team in #Kismayo city. Heavy casualties feared. The security in the city has been beefed up due to the senate election which was started on yesterday. Four senators have been elected so far. #Somalia #SomaliaElections2021 pic.twitter.com/FAWyqYBaTw

— Somalia Live Update (@HassanIstiila) July 30, 2021Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *