Ambulanță folosită pe post de TAXI, în România. Femeie plimbată cu mașina prin orașSURSĂ: realitatea.net

AUTOR: REALITATEA.NETServiciul Judeţean de Ambulanţă Suceava este confundat adesea cu o firmă de taxi. O femeie din comuna Slatina sună de mai multe ori pe lună la 112, spune că se simte rău şi că are nevoie de o ambulanţă pentru a ajunge la Spitalul Fălticeni. Spitalul se află la o distanţă de 25 de km de casa bolnavei închipuite.

De regulă, salvatorii răspund apelului, pentru n-au de unde să ştie care este starea de sănătate reală a femeii. Deşi echipajul observă la faţa locului că „bolnava” nu are problemă de sănătate nu poate să refuze să o transporte la cea mai apropiată unitate medicală. 

Când ajunge în Fălticeni, profită de momentul în care asistentul de pe ambulanţă se duce ca să lase foile cu informaţii medicale în spital şi dispare, de cele mai multe ori la cerşit în oraş. 

„Spune că se simte rău. Se urmă în ambulanţă, se vede că n-are mare lucru. Vrea la spital, trebuie dusă pentru că solicită. Nu ştii niciodată ce se poate întâmpla. După ce ai făcut 25 de km până la Slatina, nu-ţi permiţi să o laşi, pentru că peste 10 minute sună din nou”, a declarat Alexandru Lăzăreanu, şeful Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava.


Citește și:Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *