Alt spital din România ia măsuri drastice pentru angajații nevaccinați COVID-19SURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Ioana StanescuFiecare angajat al SCJU Arad care nu este vaccinat va fi testat cu test de tip antigenic, o dată la trei zile, începând de luni, 27 septembrie. 

Conducerea unității sanitare a luat această deccizie în vederea prevenirii și reducerii riscului îmbolnăvirii și răspândirii infecției cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul instituției.

Testarea se aplică pentru angajații care nu sunt vaccinați complet și care nu au avut niciodată boala, precum și celor în cazul cărora a trecut mai mult de 180 de zile de la data primului test pozitiv.

Este vorba de aproximativ 1.400 de persoane. SCJU Arad are aproximativ 2.200 de angajaţi, în total.

„Am luat această măsură pentru a evita îmbolnăvirea personalului medical și a pacienților. Testarea se va efectua cu teste rapide, de tip antigenic și doar pentru personalul nevaccinat. Această măsură va fi menținută la nivelul instituției până când incidența cazurilor noi va ajunge la mai puțin de 1.5 la 1.000 de locuitori”, a explicat dr. Lenuța Timiș, director medical SCJU Arad, potrivit newsar.ro.

Joi, conducerea Spitalului Municipal Dej a luat decizia de a nu mai permite personalului nevaccinat să lucreze în anumite secții: UPU, COVID, Terapie Intensivă, Radiologie.


Citește și:Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *