a murit înecată, în timp ce se juca alături de prieteni. Apelul autorităților către părințiSURSĂ: realitatea.net

AUTOR: Irina ChirtocCopila și mai mulți prieteni se jucau pe imaşul din apropierea iazului. Pentru că voia să ajungă pe celălalt mal, fata a decis să treacă prin iaz pentru a nu mai ocoli. La aproximativ zece metri de mal, a dispărut dub apă.

Una dintre prietenele care o însoţeau, tot de 12 ani, a încercat să o ajute, dar nu a reuşit și a alergat în sat să cheme ajutoare. 

Pompierii sosiți la fața locului au găsit trupul copilei în mai puțin de 20 de minute, în locul unde a fost văzută dispărând sub ape, la o adâncime de aproximativ doi metri.

”Imediat ce au scos-o din apă, a fost preluată de echipajul Serviciului Judeţean de Ambulanţă, care a început manevrele de resuscitare. La faţa locului a ajuns şi echipajul de Terapie Intensivă Mobilă SMURD. Din păcate, în ciuda eforturilor medicilor, nu s-a mai putut face nimic pentru aceasta. Medicul de pe SMURD a decis că este cel mai bine ca fetiţa care a încercat să o salveze să fie transportată la spital pentru investigaţii suplimentare”, a precizat ISU Botoșani.

Sursa citată recomandă populaţiei ca, pentru a evita astfel de tragedii, să evite scăldatul în râuri, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă care au maluri abrupte, curenţi puternici, albiile nămoloase, acoperite de plante, pietre, crengi sau trunchiuri de copaci; să aleagă locurile special amenajate pentru înot; să nu intre singuri în apă, mai ales dacă nu ştiu să înoate foarte bine; să nu sară de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcţie şi să nu intre în apă dacă au consumat băuturi alcoolice, seara târziu sau pe timp de noapte.

 


Citește și:Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *