8 august: Ziua Internațională a Pisicii


Ziua internaţională a pisicii este celebrată în fiecare an la 8 august, începând din 2002, iniţiativa principală în acest sens aparţinând Fondului Internaţional pentru Bunăstarea Animalelor (International Fund for Animal Welfare – IFAW).

IFAW şi alte grupuri care militează pentru drepturile animalelor au hotărât să dedice o zi din an pisicii, pentru a creşte gradul de conştientizare al oamenilor faţă de nevoile pisicilor şi faţă de lupta împotriva neglijării şi abuzurilor comise asupra acestora.

Începând din anul 2020, organizaţia International Cat Care a avut iniţiativa stabilirii unei teme pentru această zi. Pentru anul 2021 International Cat Care a stabilit ca tema să fie „#BeCatCurious Training for Cats and their Humans”, potrivit site-ului organizaţiei, https://icatcare.org/international-cat-day/.

Potrivit International Cat Care, 95% dintre proprietarii de pisici doresc mai multe sfaturi cu privire la dresarea pisicii lor, iar cel puţin o jumătate spun că fac eforturi pentru a introduce pisica în cuşca de transport pentru pisici. Stăpânii de pisici se pot înscrie pentru a primi e-mailuri cu sfaturi despre cum să îşi antreneze pisica pentru a intra în cuşca de transport acasă şi pentru diverse drumuri cum ar fi cel la medicul veterinar. 

Source link

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *